Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Glavašu odgođeno do kraja kolovoza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za zločine nad civilima u ratnom Osijeku danas je ponovno odgođeno zbog bolesti drugooptuženog Ivice Krnjaka, a nastavit će se krajem kolovoza, nakon ljetne stanke.

Sudski vještak Vladimir Gašparović danas nije mogao sa sigurnošću utvrditi je li Krnjak raspravno sposoban.
Tegobe zbog kojih je hospitaliziran nisu se ponavljale, no kako bi se utvrdilo hoće li ubuduće biti sposoban prisustvovati suđenju potrebno je napraviti koronografiju, kazao je vještak.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak mijenja mjeru Sunak odgodio britansku zabranu prodaje benzinskih vozila: "Riskiramo gubitak podrške britanskog naroda" Slika nije dostupna HDSSB: Odgađanje suđenja Glavašu je pritisak HDZ-a

Sudac Željko Horvatović stoga je utvrdio da nema uvjeta za nastavak rasprave, a novo je ročište zakazao za 29. kolovoza. Nakon tog ročišta suđenje bi se trebalo nastaviti u rujnu, u kojem je predviđeno čak 16 rasprava.

Glavaš i njegovi suoptuženici terete se za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991., odnosno egzekucije civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži Sekretarijata za narodnu obranu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene