Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje bivšem Kalmetinom vozaču počinje 10. listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje sedmeročlanoj grupi okrivljenika iz Zadra i Zagreba, s prvookrivljenim Danijelom Miočićem, bivšim vozačem ministra Božidara Kalmete na čelu, za pokušaj iznude 460 tisuća kuna od poduzetnika iz Cetingrada, počinje 10. listopada na Općinskom sudu u Karlovcu.

Izvanraspravno vijeće tog suda danas je jednoglasno odlučilo produljiti pritvor okrivljenicima Danijelu Miočiću, Elvisu Lučiću, Marku Grzunovu i Gencu Daki, priopćeno je danas iz Općinskog suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proširuje se istraga u slučaju "Kalmetin vozač" Slika nije dostupna 'Svako jutro povraćam od straha za svoju obitelj'

Oni su u pritvoru od 28. svibnja na osnovi istražnog zahtjeva
Županijskoga državnog odvjetništva u Karlovcu i na osnovi optužnice Općinskoga državnog odvjetništva od 23. srpnja radi mogućeg sprječavanja utjecaja na svjedoke. Tom je optužnicom Nikoli Valentiću i Damiru Zeliću pritvor zamijenjen mjerom opreza, zabranom približavanja, uspostavljanja i održavanja bilo kakve veze s oštećenikom poduzetnikom Mićom Valentićem.

Takva mjera opreza produljena je danas za njih dvojicu te
okrivljeniku Marku Paviću, koji nije bio pritvaran u tom predmetu.

Na navedeno rješenje stranke imaju pravo žalbe  Županijskom sudu u Karlovcu u roku od dva dana, a Izvanraspravno vijeće Općinskog suda svaka će dva mjeseca do izricanja nepravomoćne presude ispitivati postoje li zakonski uvjeti za daljnju mjeru pritvora.

Za ovaj je mjesec predsjednica Sudskog vijeća sutkinja Sanda Janković zakazala pet rasprava, a sedmorica se okrivljuju da su od poduzetnika Miće Valentića "pokušali iznuditi isplatu znatne novčane svote za usluge kojima je oštećenom osiguran poduzetnički posao".

Valentić je u istrazi rekao da su optuženici od njega tražili 460.000 kuna ili deset posto poduzetničkog posla u gradnji lokalnih cesta na cetingradskom području.

Zajedno s kaznenom prijavom policija je sudu dostavila i tonske zapise međusobnih telefonskih razgovora, jer je u predistražnom postupku i kriminalističkim izvidima policija na osnovi sudskog naloga nadzirala i snimala telefonske razgovore.

Osim toga dvojica od sedam okrivljenika uhićena su u Valentićevu domu kad su došli po traženi novac, te se očekuje i svjedočenje policijskih djelatnika.

Rasprave su zakazane za 10., 11., 12., 15. i 16. listopada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene