Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transvestit Gubić se žali

"U Provjerenom ste digli suknju i pokazali spolovilo cijeloj Hrvatskoj, kakva intima?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tito Gubić, muškarac koji se predstavljao kao žena i varao starije osobe, a čije je rabote razotkrio magazin Provjereno, napokon se našao pred sudom.

Transvestit Tito Gubić (51), koji se predstavljao kao Ivana Zdravka Josipa Radoš, a kojem se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sudi za krađu haljina iz salona vjenčanica, zatražio je najprije isključenje javnosti s rasprave, a kada mu je to odbijeno, i suca, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno: Mateo Holjevac - 8 Donosi Provjereno Mateo je ostvario snove: "On tu ne želi stati, pripremamo se za Olimpijske igre"

Maro Konjuh, Gubićev odvjetnik, izrazio je sumnju u njihovu nepristranost jer su dopustili da novinari, “čijem je medijskom linču Gubić izložen”, prisustvuju na ročištima.

Obrazlažući razloge zašto ne želi prisustvo medija u praćenju tijeka suđenja, Konjuh je naveo da je “njegovoj klijentici u više medicinskih vještačenja utvrđen poremećaj uloge spola u djetinjstvu”.

"Sve ovo navedeno ističem, jer se u medijima pravo osobnosti okrivljene isključivo povezuje s medijski poznatim slučajem za prijetnje (novinarki emisije Provjereno op.a.)," kazao je odvjetnik Konjuh dodajući kako je bezrazložno Gubić u javnosti prokazan da je ciljano promijenio identitet kako bi varao ljude.

"Ne vidim u čemu bi bilo povrijeđeno pravo za intimom okrivljene, kad je evidentno da sama do istog ne drži. Pokazala je to i u televizijskoj emisiji Provjereno, kad je pred svekolikom hrvatskom javnosti podigla suknju i pokazala svoje spolovilo auditoriju. Na taj je način pokazala vrlo nizak prag potrebe za intimom", kazao je sudac Lukić. 

Nakon toga nezadovoljni Gubićev odvjetnik zatražio je izuzeća i suca Lukića, ali i predsjednika suda Vinka Mioča.

Kad će konačno početi suđenje Gubiću i tko će mu suditi i gdje, odlučit će viša instanca – Županijski sud u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, magazin Provjereno razotkrio je kako je Tito Gubić, pomoću dva identiteta, manipulirao pravosudnim sustavom, skupio je pregršt kaznenih djela i prijava, a između ostalog meta su mu bili stariji ljudi koje je "muljao" kako bi se domogao njihovih nekretnina ili novca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene