Podignuta optužnica protiv Tita Gubića (Foto: Provjereno) - 4
Podignuta optužnica protiv Tita Gubića (Foto: Provjereno) - 4

Tito Gubić, muškarac koji se predstavljao kao žena i varao starije osobe, a čije je rabote razotkrio magazin Provjereno, napokon se našao pred sudom.


Transvestit Tito Gubić (51), koji se predstavljao kao Ivana Zdravka Josipa Radoš, a kojem se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sudi za krađu haljina iz salona vjenčanica, zatražio je najprije isključenje javnosti s rasprave, a kada mu je to odbijeno, i suca, piše Jutarnji list.

Maro Konjuh, Gubićev odvjetnik, izrazio je sumnju u njihovu nepristranost jer su dopustili da novinari, “čijem je medijskom linču Gubić izložen”, prisustvuju na ročištima.

Obrazlažući razloge zašto ne želi prisustvo medija u praćenju tijeka suđenja, Konjuh je naveo da je “njegovoj klijentici u više medicinskih vještačenja utvrđen poremećaj uloge spola u djetinjstvu”.

"Sve ovo navedeno ističem, jer se u medijima pravo osobnosti okrivljene isključivo povezuje s medijski poznatim slučajem za prijetnje (novinarki emisije Provjereno op.a.)," kazao je odvjetnik Konjuh dodajući kako je bezrazložno Gubić u javnosti prokazan da je ciljano promijenio identitet kako bi varao ljude.

"Ne vidim u čemu bi bilo povrijeđeno pravo za intimom okrivljene, kad je evidentno da sama do istog ne drži. Pokazala je to i u televizijskoj emisiji Provjereno, kad je pred svekolikom hrvatskom javnosti podigla suknju i pokazala svoje spolovilo auditoriju. Na taj je način pokazala vrlo nizak prag potrebe za intimom", kazao je sudac Lukić. 

Nakon toga nezadovoljni Gubićev odvjetnik zatražio je izuzeća i suca Lukića, ali i predsjednika suda Vinka Mioča.

Kad će konačno početi suđenje Gubiću i tko će mu suditi i gdje, odlučit će viša instanca – Županijski sud u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, magazin Provjereno razotkrio je kako je Tito Gubić, pomoću dva identiteta, manipulirao pravosudnim sustavom, skupio je pregršt kaznenih djela i prijava, a između ostalog meta su mu bili stariji ljudi koje je "muljao" kako bi se domogao njihovih nekretnina ili novca.