Francuski i britanski ribari sukobili su se zbog jakobovih kapica.

Galerija


Francuski i britanski ribari sukobili su se u srijedu u vodama Normandije zbog cijenjenih jakobovih kapica, objavili su francuski dužnosnici, a televizija France 3 je prikazala snimku koja prikazuje kako se tri broda zalijeću jedan u drugi u, kako su to već nazvali mediji, "ratu za jakobove kapice".

Vezani članci Sporna zvijezda Zvijezda petokraka uzburkala duhove u Rijeci: "Bilo bi smiješno da nije tužno" Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje Dijana Zadravec o sukobu u Vinogradskoj: Medijski napisi pokazuju da je odluka o smjeni već donesena

Oko 35 francuskih ribarica isplovilo je na more kako bi zaustavili pet britanskih brodova u lovu na školjke u međunarodnim vodama zaljeva Baie de la Seine.

Francuski ribari su bijesni jer prema francuskom zakonu mogli izlovljavati te školjke tek od 1. listopada, dok Velika Britanija svojim ribarima ne nameće nikakva ograničenja.

"Ukoliko im to dozvolimo opustošit će cijelo područje", kazao je francuski ribar Anthony Quesnel. "Dobili smo bitku, ali ne i rat", upozorio je.

U sudarima su oštećena tri broda. (Hina)