Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećena tri broda

Sukob ribara zbog Jakobovih kapica: Bacali dimne bombe na brodove, namjerno se sudarali

Sukob ribara (Foto: screenshot/Reuters)
Sukob ribara (Foto: screenshot/Reuters) screenshot/Reuters
Aktualno Galerija +0 Sukob ribara (Foto: screenshot/Reuters) Galerija 1/1 >>
Francuski i britanski ribari sukobili su se zbog jakobovih kapica.

Francuski i britanski ribari sukobili su se u srijedu u vodama Normandije zbog cijenjenih jakobovih kapica, objavili su francuski dužnosnici, a televizija France 3 je prikazala snimku koja prikazuje kako se tri broda zalijeću jedan u drugi u, kako su to već nazvali mediji, "ratu za jakobove kapice".

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević - 2 (Ne)tolerancija Sukob na splitskom vijeću: "Ovo nije prvi put da Ivošević vrijeđa žene i službenike" Slika nije dostupna britanija poslala mornaricu Francuski ribari zaprijetili blokadom luke, a ministar da će isključiti struju otoku

Oko 35 francuskih ribarica isplovilo je na more kako bi zaustavili pet britanskih brodova u lovu na školjke u međunarodnim vodama zaljeva Baie de la Seine.

Francuski ribari su bijesni jer prema francuskom zakonu mogli izlovljavati te školjke tek od 1. listopada, dok Velika Britanija svojim ribarima ne nameće nikakva ograničenja.

"Ukoliko im to dozvolimo opustošit će cijelo područje", kazao je francuski ribar Anthony Quesnel. "Dobili smo bitku, ali ne i rat", upozorio je.

U sudarima su oštećena tri broda. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene