Nesreća na moru u velebitskom kanalu. U putnički brod zaletio se gliser. Tri osobe su ozlijeđene.

Galerija


Uzroke nesreće i tko je kriv, utvrdit će istraga. Uživanje na izletničkom brodu završilo je i prije nego što je počelo. Čim je isplovio iz uvale Zavratnica u turistički brod se zaletio gliser.

Vezani članci Policijski očevid Teška nesreća na Lošinju, poginuo motociklist iz Njemačke Slika nije dostupna Roditeljima na pogreb odlazim razočaran, tužan i praznih ruku

Svjedokinja Carmen pojašnjava kako je brod isplovljavao, te kako se gliser koji je ispočetka stajao, naglo krenuo te udario u brod. ''Čula sam samo jak udarac i potom vidjela trojicu muškaraca s tog glisera u moru“, rekla je Carmen.

Na gliseru su bili strani turisti. Trojica su izvučena iz mora i prevezena u Jablanac, a potom i u Rijeku. Specijalizantica hitne medicine u KBC Rijeka rekla je kako je jedan pacijent teže ozlijeđen, a jedan je već pušten na kućno liječenje.

Na putničkom brodu koji je isplovio s Raba, pak nitko nije ozlijeđen. Adrian, putnik s tog broda, kaže kako su čuli glasan udarac na lijevoj strani broda i kako su putnici mislili da su se nasukali. Trojicu neopreznih turista koji su iznajmljenim gliserom naletjeli na turistički brod, od većih ozljeda i gorih posljedica spasila je posada broda.

Nenad Bugarin iz Senjske Lučke kapetanije rekao je veća nesreća izbjegnuta zahvaljujući pravovremenoj reakciji zapovjednika broda. Nakon obavljenog očevida izletnički brod s putnicima, koji su strpljivo čekali polazak iz Jablanca, nastavio je put natrag prema Rabu, dok je oštećeni gliser, otegljen u matičnu luku Mišnjak na Rabu.

Još nisu poznati rezultati istrage tako da ne znamo je li riječ o neoprezu ili nekom možda kvaru na upravljaču ili motoru brzog glisera.

Nažalost, ovo nije prvi sudar na moru ove godine, bilo ih je nekoliko tijekom sezone. Nnajgora pomorska nesreća takve vrste dogodila se u travnju 2017. kod Elafita u dubrovačkom akvatoriju kada je stradalo sedam osoba.