Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Viši sud u Šapcu u Srbiji odlučio je da su ispunjeni uvjeti za izručenje Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, uhićenoga u Srbiji početkom travnja, izjavio je u četvrtak glasnogovornik šabačkog suda Slobodan Velisavljević.


Hoće li i kojoj od dviju država biti izručen Vučurević, po Velisavljevićevim riječima, konačnu će odluku donijeti srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović. Vučurević, kojemu je ekstradicijski pritvor produljen za dva mjeseca, u međuvremenu ima pravo podnijeti srbijanskom prizivnom sudu žalbu na odluku suda u Šapcu.

Vučureviću, uhićenom u Srbiji po međunarodnoj tjeralici raspisanoj u Hrvatskoj, istražni sudac višeg suda u Šapcu nakon saslušanja odredio je pritvor.

Vučurević se, prema optužnici, u Hrvatskoj tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina, u vrijeme kada je bio na dužnosti gradonačelnika Trebinja. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. (Hina)

Vezani članci Izgradnja,ilustracija Nitko im ništa ne može: Arapi u BiH krše zakone i grade bez dozvola, bespravno podignuti deseci zgrada i vila Potres kod Dubrovnika Potres od 3,7 po Richteru zatresao BiH, osjetio se i na dubrovačkom području: "Izaziva strah"