Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenski Županijski sud odobrio je danas djelomičnu rekonstrukciju u slučaju ubojstva maloljetne Antonije Bilić za koje se tereti 43-godišnji vozač kamiona Dragan Paravinja.


Djelomičnu rekonstrukciju u slučaju ubojstva Antonije Bilić odobrila je sutkinja Nives Nikolac, na zahtjev odvjetnika obitelji Bilić Vinka Ljubičića.

Vezani članci Sjekira, ilustracija Užas u Međimurju: Muškarci se posvađali u trgovini pa stariji na mlađeg nasrnuo - sjekirom! Uhićen je zbog pokušaja ubojstva Policija, ilustracija Osumnjičen za ubojstvo: Policija uhitila mladića nedaleko od Nove Gradiške

>> Paravinja u zatvoru skoro godinu dana

Po odluci suda, uskoro će se pokušati rekonstruirati dio događanja iz 7. lipnja prošle godine, na dan kada je nestala tada 17-godišnja Antonija.

Koji dio će biti rekonstruiran sutkinja nije željela otkriti. Podsjetila je da je odlukom suda iz postupka isključena javnost pa stoga nije dozvoljeno ni otkrivanje detalja o rekonstrukciji.

Na današnjem ročištu nisu bili izvođeni dokazi, a iduće ročište zakazano je za 31. kolovoza, kada bi trebala svjedočiti sudska vještakinja Ana Marija Definis.

Antonija Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja 2011. na mostu preko rijeke Čikole, kako ulazi u kamion Dragana Paravinje. Nakon njezinog nestanka, policija je pokrenula najveću potragu u novijoj hrvatskoj povijesti, no, unatoč svim naporima, djevojka nije pronađena.

Paravinja je nakon uhićenja u Republici Srpskoj priznao ubojstvo i pokušaj silovanja djevojke iz Krički pored Drniša, no ubrzo je zločin zanijekao. Na početku suđenja na Županijskom sudu u Šibeniku odbacio je optužbu i izjasnio se da je nevin. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.