Obavijesti Video Pretražite Navigacija
počeo kazneni postupak

Sud odbio žalbe: Istraga u slučaju Janaf postala pravomoćna

Dragan Kovačević iz Remetinca doveden na pretres stana na Trešnjevci
Dragan Kovačević iz Remetinca doveden na pretres stana na Trešnjevci Foto: DNEVNIK.hr/DNEVNIK.hr
Istraga u slučaju Janaf postala je pravomoćna. DORH je o istrazi danas poslao priopćenje.

"Nakon što je USKOK donio rješenje o provođenju istrage protiv 11 okrivljenika od 17. rujna 2020., troje okrivljenika podnijelo je žalbe koje je danas Županijski sud u Zagrebu odbio kao neosnovane. (9. 10. 2020.)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Dragan Kovačević Afera Janaf Potvrđena optužnica protiv Dragana Kovačevića i ostalih: "Bolje da me osude za godinu dana nego oslobode za 10"

Odlukom suda kojom su odbijene žalbe okrivljenika na navedeno rješenje USKOK-a o provođenju istrage potvrđena je osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela opisanih u rješenju o provođenju istrage. 

Rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika od 18. rujna 2020., protekom zakonskog roka za podnošenje žalbe u kojem roku iste nisu podnesene, također je postalo pravomoćno.

Sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, pravomoćnošću rješenja o provođenju i proširenju istrage započeo je kazneni postupak", naveo je DORH u priopćenju. 

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Uz glavne aktere te korupcijske afere - Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića te Jelisavca, Gašparac, Marasa i Prodan, osumnjičeni su Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Ljubomir Perušić i Goran Puklin.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin potvrdila je u utorak da je zatražla razrješenje nakon što joj je suprug Goran Puklin osumnjičen za skrivanje nezakonitih 4,5 milijuna kuna Dragana Kovačevića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene