Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgradnja ceste na Žnjanu

Sud odbio Rojsovu tužbu protiv države zbog duga za radove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski građanski sud u Zagrebu u cijelosti je danas odbio tužbu kojom je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u ime 66. pukovnije - Zadruge za izgradnju prometnica tužio državu zbog duga za obavljene radove tijekom izgradnje ceste na Žnjanu 1998. uoči dolaska pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku.

Sud je tužitelju naložio da nadoknadi tuženiku troškove parničnog postupka od 1,2 milijuna kuna. Na Općinskome građanskom sudu vođen je postupak na temelju tužbe tužitelja 66. pukovnije - Zadruge za izgradnju prometnica iz Zagreba, zastupane po Ljubi Ćesiću, protiv Republike Hrvatske radi isplate 34,2 milijuna kuna sa zakonskom zateznom kamatom od 29. lipnja 2002. do isplate vezano uz izvedene radove na uređenju kompleksa Žnjana u Splitu koje je naručio Državni odbor za doček pape Ivana Pavla II., objavio je DORH na internetskim stranicama.

Nakon provedenoga dokaznog postupka sud je prihvatio navode iz odgovora na tužbu i podnesaka Županijskoga državnog odvjetništva u Zagrebu da nema nikakvog dokaza o obveznoj pravnoj osnovi između parničnih stranaka glede radova za koje tužitelj tvrdi da su izvedeni po njegovu predniku.

Danas je donio nepravomoćnu presudu kojom je tužbeni zahtjev u cijelosti odbijen, a tužitelju je naložio da nadoknadi tuženiku troškove parničnog postupka. To je dvanaesta odbačena tužba koju je bivša 66. pukovnija podnijela protiv države radi isplate navodno izvršenih a neisplaćenih radova na dionicama autocesta i plinovoda.

Sud je nepravomoćnim odlukama tužitelju dosad naložio nadoknaditi sudske troškove u iznosu od 1,8 milijuna kuna. (Hina) 

Pročitajte i ovo Ljubo Ćesić Rojs odlučio biti na listi dijaspore Tko je jamio? Rojs se odlučio aktivirati i ići kontra HDZ-a: "Ukrali bi Bogu nogu'' Ljubo Ćesić Rojs Nikog nije štedio Rojs o izbacivanju iz Generalskog zbora: "Zovem ih gemišt-bojna. Nema nitko ispod dva promila"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene