Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na potezu Vrhovni sud

Sud odbio izdvojiti dokaze protiv Sinovčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je odbilo zahtjeve odvjetnika zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića i njegovih suoptuženika za izdvajanjem niza dokaza za koje obrana smatra da su prikupljeni nezakonito.

No, kako je riječ o nepravomoćnom rješenju, o osnovanosti optužnice protiv Sinovčića, kojega Uskok, među ostalim, tereti da je "zaradio" i u predstečajnoj nagodbi bit će odlučeno tek nakon mišljenja Vrhovnog suda o zakonitosti dokaza.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan kazao je da će žalbu Vrhovnom sudu poslati čin dobije pisano rješenje današnje odluke optužnog vijeća.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

I njihovi su odvjetnici na prošloj sjednici optužnog vijeća ustvrdili da su nezakoniti gotovo svi dokazi na kojima Uskok temelji optužbe da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i "kraljem ribe na Jadranu" te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene