Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud odbacio Glavašev optužni prijedlog protiv Fabera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Osijeku odbacio je optužni prijedlog Branimira Glavaša protiv načelnika osječko-baranjske Policijske upraveVladimira Fabera i još dvojice policajaca zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, s obrazloženjem da odvjetnik preko kojega je prijedlog podnesen nije imao punomoć, a danas je na to sudsko rješenje uložena žalba.

Glavaš je preko njega 6. veljače podnio optužni prijedlog oštećenika kao tužitelja protiv Fabera, Dinka Perića i Vjekoslava Tapšanjija na temelju izjave jednog svjedoka na istražnom ročištu 11. prosinca prošle godine u slučaju "selotejp". On je rekao da su policajci od njega tražili lažno svjedočenje protiv Glavaša, a za uzvrat mu nudili novac i iseljenje u Australiju zajedno s obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Lektorski dnevnik S ovim tekstom nećete pogriješiti, sa onim hoćete: Provjerite tko je s kim oduševljen Slika nije dostupna Branimir Glavaš 'Faber krivotvorio izvješća kako bi utjecao na svjedoke'

Općinski sud je odbijajuće rješenje donio 26. ožujka.

Odvjetnik Dražen Matijević izjavio je kako je danas na tu odluku uložena žalba jer je protivna odredbama Kaznenog zakona "budući da svaka osoba koja ima saznanja da je počinjeno neko kazneno djelo ima i pravo i obvezu podnijeti prijavu".

Slučaj "selotejp" - istražni postupak protiv sedmero optuženika, među kojima je i Glavaš, za ubojstvo srpskih civila na Dravi 1991. vodi se na Županijskom sudu u Osijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene