Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno oslobođen

Sud: Gotovinin odvjetnik nije prikrivao arhivsku građu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Ivanović, zagrebački odvjetnik i član braniteljskog tima generala Ante Gotovine, na zagrebačkom je Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno oslobođen optužbe da je prikrivao ili uništavao arhivsku građu.

Riječ je o rokovniku zapovjednika topničko-raketne skupine za vrijeme 'Oluje' Ante Karduma u kojem se nalazila lista ciljeva te nekoliko vojnih mapa koje je Ivanović kao član odvjetničkog tima prikupio u svrhu Gotovinine obrane pred Haškim sudom. Obrazlažući oslobađajuću presudu sutkinja Sanda Bramberger Ostojić kazala je da sud nije prihvatio tvrdnje tužiteljstva da je Ivanović prikrivao dokumente koje je prikupio, tim više što su oni kao dokazi predani Haškom sudu.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

>> Odvjetniku Ivanoviću presudit će nova sutkinja

Osim toga, za te se dokumente sa sigurnošću ne može utvrditi niti da su arhivska građa, dodala je sutkinja. Kazala je i da je nejasno zbog čega su tužiteljstvu sporni samo ti dokumenti, ako ih je Gotovinina obrana prikupila gotovo 60 tisuća. 'Za svaku je pohvalu da naši optuženici imaju odvjetnike koji za njih izgaraju na terenu', ustvrdila je sutkinja. Ivanoviću je, pritom, čestitala na prikupljenim dokumentima koji će, kako je rekla, jednoga dana sigurno koristiti u znanstvene svrhe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene