Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud časti odlučio

PRGOMET I KUJUNDŽIĆ SE VRAĆAJU U HDZ 'Plenković je čovjek dijaloga i okupljanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Visokog suda časti HDZ-a donesena je odluka o povratku Drage Prgometa i Milana Kujundžića u stranku.

Predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić potvrdio je u ponedjeljak kako se vraća u svoju bivšu stranku HDZ iz koje je izišao u vrijeme kada je na njezinu čelu bio Tomislav Karamarko, a nekadašnja predsjednica te stranke Jadranka Kosor, koju su mediji zajedno sa Kujundžićem i Dragom Prgometom navodili kao one koji će od aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića dobiti 'pozivnicu' za povratak u stranku, potvrdila je Hini kako nju nitko iz HDZ-a nije zvao.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

"Visoki časni sud HDZ-a donio je danas takvu odluku, temeljem moga zahtjeva od prije nekoliko dana, da se vratim u tu stranku", rekao je Kujundžić.

Mediji navode kako je Visoki sud časti jednoglasno donio odluku da se Kujundžić te bivši zamjenik predsjednika HDZ-a i aktualni predsjednik stranke HRID Drago Prgomet vrate u svoju nekadašnju stranku.

"Nakon prvog razgovora s novim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem shvatio sam da je on čovjek dijaloga i okupljanja", rekao je Kujundžić.

Tvrdi i da je o izbornim listama s Plenkovićem razgovarao tek načelno.

"Zemlja koja tone kao Hrvatska traži rješenja. Rješenja leže u novim ljudima u vrhu stranke, ljudima dijaloga i okupljanja", rekao je. Cilj mu je, kaže, da u stranku dođu dokazani i nekompromitirani ljudi, a u konačnici, pobjeda na predstojećim izborima.

Drago Prgomet danas nije bio dostupan za komentar.

Iako su mediji ovih dana navodili, pozivajući se na izvore bliske Plenkoviću, kako bi se o povratku u stranku trebalo razgovarati i s nekadašnjom predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, ona kaže da je nitko u vezi s time nije kontaktirao.

"Za razliku od gospodina Prgometa i Kujundžića, sa mnom nitko iz HDZ-a nije razgovarao o mom povratku u tu stranku", rekla je Kosor Hini, dodajući kako nema daljnjih komentara.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene