Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjednici Visokog suda časti HDZ-a donesena je odluka o povratku Drage Prgometa i Milana Kujundžića u stranku.


Predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić potvrdio je u ponedjeljak kako se vraća u svoju bivšu stranku HDZ iz koje je izišao u vrijeme kada je na njezinu čelu bio Tomislav Karamarko, a nekadašnja predsjednica te stranke Jadranka Kosor, koju su mediji zajedno sa Kujundžićem i Dragom Prgometom navodili kao one koji će od aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića dobiti 'pozivnicu' za povratak u stranku, potvrdila je Hini kako nju nitko iz HDZ-a nije zvao.

Vezani članci Davor Ivo Stier (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) HDZ o WhatsApp grupama: "Tamo se piše da nekoga treba leđno pustiti niz Savu, dati metak u čelo ili nabiti na kolac" Davor Ivo Stier (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Stier se oglasio o sankcijama HDZ-ovcima koji kritiziraju Plenkovića: "Ne bojte se!"

"Visoki časni sud HDZ-a donio je danas takvu odluku, temeljem moga zahtjeva od prije nekoliko dana, da se vratim u tu stranku", rekao je Kujundžić.

Mediji navode kako je Visoki sud časti jednoglasno donio odluku da se Kujundžić te bivši zamjenik predsjednika HDZ-a i aktualni predsjednik stranke HRID Drago Prgomet vrate u svoju nekadašnju stranku.

"Nakon prvog razgovora s novim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem shvatio sam da je on čovjek dijaloga i okupljanja", rekao je Kujundžić.

Tvrdi i da je o izbornim listama s Plenkovićem razgovarao tek načelno.

"Zemlja koja tone kao Hrvatska traži rješenja. Rješenja leže u novim ljudima u vrhu stranke, ljudima dijaloga i okupljanja", rekao je. Cilj mu je, kaže, da u stranku dođu dokazani i nekompromitirani ljudi, a u konačnici, pobjeda na predstojećim izborima.

Drago Prgomet danas nije bio dostupan za komentar.

Iako su mediji ovih dana navodili, pozivajući se na izvore bliske Plenkoviću, kako bi se o povratku u stranku trebalo razgovarati i s nekadašnjom predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, ona kaže da je nitko u vezi s time nije kontaktirao.

"Za razliku od gospodina Prgometa i Kujundžića, sa mnom nitko iz HDZ-a nije razgovarao o mom povratku u tu stranku", rekla je Kosor Hini, dodajući kako nema daljnjih komentara.