Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska traži izručenje

Afera vjetroelektrane: Sud BiH odbio zatvoriti uhićene Stipića i Bašića, odredio im mjere zabrane

Vjetroelektrana - ilustracija
Vjetroelektrana - ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev Hrvatske za zatvaranjem uhićenih u aferi vjetroelektrane. Milenku Bašiću i Draganu Stipiću koje Hrvatska potražuje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo davanje mita za trgovanje utjecajem određene su tek mjere zabrane.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su u Mostaru priveli Dragana Stipića i Milenka Bašića za kojima je bila raspisana međunarodna tjeralica Interpola zbog sumnje da su počinili kazneno djelo davanja mita za trgovanje utjecajem.

Riječ je o do jučer nedostupnim osumnjičenicima iz afere vjetroelektrane, u kojoj je, među ostalima, pala i Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i nekadašnja kninska gradonačelnica.

Sud BiH je u postupku izručenja Milenka Bašića i Dragana Stipića odbio zahtjev Hrvatske za njihovo privremeno pritvaranje, ali su im izrečene mjere zabrane: zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja uz oduzimanje putnih isprava i zabranu prelaska državne granice uz korištenje osobne iskaznice te obavezu da se jednom tjedno, između 8 i 14 sati javlja u nadležnu policijsku postaju.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a najduže do okončanja ekstradicijskog postupka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene