Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno donosi

Suci otkrivaju kako se namještaju nogometne utakmice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najveće afere u hrvatskom nogometu, mjeseci optužbi, prepiranja i akcije uhićenja Offside, prvi puta u hrvatskim medijima jedan nogometni sudac odlučio je iz vlastitog iskustva objasniti kako se namještaju utakmice.

Postoji čovjek koji delegira suce. To znači da se nas delegira za svako kolo tijekom tjedna, uvijek se zna koji klubovi se bore za prvaka i koji trebaju opstati, jednostavno vam zvoni telefon i kaže vam se kako ta utakmica treba završiti! A opet, ponavljam, kad treba zna se koje će se suce poslati, izjavio je za Provjereno pomoćni sudac saveznog ranga, najvišeg u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

Zdravko Bošnjaković, bivši prvoligaški igrač i sudac je detaljnije objasnio namještanje jedne konkretne utakmice: 'Došli su meni i rekli su - ti imaš '15 kila' za našu pobjedu! Nije bitno čega, i ja sam rekao nema problema, tražim od vaših igrača igru normalnu, neću dozvoliti prljavštine, vi ste bolji od domaćina i s korektnom i normalnom igrom i uz malu moju pomoć vi ćete pobijediti. Da sam to odbio nema me više!'

Dragutin Poljak, kontrolor i delegat UEFE je također progovorio o vlastitim iskustvima iz vremena dok je sudio u hrvatskom nogometu: 'Da postoji dobre volje u javnim službama nazovimo to u policiji ili politici jer to treba biti politička odluka, dva drugorazredna detektiva u roku tri mjeseca sve saznaju.'

Gledatelji danas u Provjerenom u 21:45 imaju priliku iz prve ruke čuti otvoreno priznanje suca o namještanju utakmica te saznati sve zakulisne igre jedne nogometne utakmice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene