Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridružit će se državni odvjetnici

Suci od ponedjeljka u bijelom štrajku, Malenica poručio: "Mislim da nije dobro da imamo određene ucjene i ultimatume"

Aktualno Galerija Štrajk sudaca - 4 Štrajk sudaca - 4 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk sudaca - 3 Štrajk sudaca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk sudaca - 2 Štrajk sudaca - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Štrajk sudaca - 1 Galerija 1/4 >>
Suci od ponedjeljka idu u bijeli štrajk. Bavit će se samo složenim i hitnim predmetima, a štrajk će trajati dva tjedna ili do ispunjenja zahtjeva.

Hrvatski suci od ponedjeljka su u bijelom štrajku. Bavit će se samo složenim i hitnim predmetima, dok će svi ostali čekati.

Odluku Hrvatske udruge sudaca podržava većina sudaca, a pridružit će im se i državni odvjetnici. Mjere upozorenja, kako su ih nazvali, trajat će dva tjedna ili do ispunjenja zahtjeva.

Pročitajte i ovo Kupanje u Splitu usred siječnja - 5 Samo za najhrabrije FOTO Možda vam se čini nemoguće, ali ljudi u Splitu se danas kupaju

Suci od Vlade traže uređenje sustava plaća i drugih materijalnih prava. Vlada pak smatra da su im već ponudili bolje uvjete.

"Suci su već odgodili neke rasprave, a oni koji nisu odgođeni neka svakako dođu na sud, pogotovo oni kojima je nešto nužno potrebno jer ipak je to prvi dan i nadamo se da to neće dugo trajati", rekao je Davor Mitrović, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija svaki tjedan umre jedan veteran Čak pet pripadnika udarne splitske brigade umrlo u samo 20 dana: "Odlaze tiho i bešćutno"

"Mislim da nije dobro da imamo određene ucjene i ultimatume pogotovo smo vidjeli ovo oko ultimatuma oko izbornih povjerenstava i mislim da takav pristup nije dobar, isto tako nije dobar pristup da oni odbijaju nešto što su tražili, a mi smo im zapravo prihvatili, ali smo spremni i dalje s njima razgovarati", poručio je Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave. 

U Dnevniku u 19 sati možete uživo čuti tko, kako, i u kojem roku od ponedjeljka može računati na usluge sudaca, a tko će morati čekati da štrajk prođe.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene