Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI SA SMJEŠTAJEM

Iz Studentskog centra oglasili se nakon apela ogorčene studentice: "Naravno da je jedan od čimbenika i smanjeni kapacitet, ali..."

Nakon što nam se u redakciju DNEVNIK.hr-a javila ogorčena studentica koja traži od Vlade da nađe rješenje za obitelji smještene u studentskom domu Cvjetno naselje koje su u potresu ostale bez domova, javili su se i iz Studenstkog centra.

Studentica koja je ostala bez mjesta u studentskom domu, kao i mnogi njezini kolege, ne može plaćati skupi najam stana te apelira na Vladu da pronađe rješenje za obitelji smještene u studentskom domu nakon razornog potresa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cjeloživotno obrazovanje Dio ih je diskriminiran zbog godina iako su predaniji i odgovorniji: ''I oni mogu briljirati'' Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

Poslali smo upit Studentskom centru je li smještaj obitelji utjecao na natječaj za smještaj studenata te su nam odgovorili kako su smanjeni kapaciteti utjecali na to, ali ove godine se također bilježi i veći broj molbi za subvencionirani smještaj - 516 molbi više nego prošle godine. Ističu kako studenti mogu zatražiti smještaj u učeničkim domovima koji neće popuniti svoj kapacitet. Odgovor Studentskog centra prenosimo u cijelosti:

"Naravno da je jedan od čimbenika koji je utjecao na povećanje bodovne granice i smanjeni kapacitet ležajeva, ali i nešto veći broj pristiglih molbi za subvencionirani smještaj u studentskim domovima na ovogodišnji natječaj Studentskog centra u Zagrebu. Naime, zaprimili smo 516 molbi više nego lani, a ukupno su zaprimljene 10.223 molbe studenata.

Studentski centar u Zagrebu racionalnim će raspolaganjem smještaja, unutar svojih mogućnosti, pružiti smještaj što većem broju studenata. Osim smještaja u studentskim domovima i privatnim stanovima, studenti imaju mogućnost potražiti smještaj u nekom od učeničkih domova u gradu Zagrebu koji neće popuniti svoj kapacitet s učenicima.

Bitno je naglasiti kako u ovome trenutku vlastitim sredstvima obnavljamo 1. paviljon, koji je ujedno i najveći u sklopu SN Lašćina te isti broji 112 ležajeva. Time nastojimo da što prije isti bude u funkciji kako bi se studenti mogli čim prije smjestiti".

Studentski je zbor od Ministarstva obrazovanja zatražio je dodatne subvencije, no odgovor, kažu, nisu dobili.

Iz Ministarstva obrazovanja neslužbeno doznajemo kako razmatraju mogućost subvencioniranja troškova privatnog smještaja studenata, ali i da je to krajnja mjera. Vjeruju kako će ipak biti pronađeno adekvatnije rješenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene