Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivaju stručnjaci

Stružnjaci kažu: Ključ uspijeha je vrijednosni menadžment

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako u kriznim vremenima očuvati moralno poslovanje i zaštititi radnike? O preduvjetima za bolju budućnost Hrvatske vodeći stručnjaci govorili su na konferenciji o vrijednosnom menadžmentu.

I u krizi se mora misliti na moral. Bez sustava vrijednosti, tvrde iskusni biznismeni, neće opstati ni najjači igrači. 'Vrijeme je definitivno da se prepoznaju dobri primjeri i da se uči na njima, ali isto tako da se prepoznaju lideri i organizacije s karakterom', kaže predsjednica Ericssona Nikola Tesla Gordana Kovačević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvrsna prilika za maturante: Stipendije od 11.400 eura Slika nije dostupna Osvoji stipendiju za studij "Master of Science - Menadžment i inovativnost" uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology u Zagrebu

Lideri moraju voditi svojim primjerom, jer mladi u Hrvatskoj sve manje vjeruju u svoju budućnost. 'Ljudima koji dolaze iz studentskih klupa najviše nedostaje jest nada. A teorija i praksa pokazuje da ako imate pozitivan pristup stvari da vam je tada vjerojatnost puno veća nego ako gledate svijet kao polupunu čašu', kaže Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta.

'Postoji jako puno obrtnika, malih i srednjih poduzetnika koji su u sjeni, koji nisu eksponirani i upravo je to ono što je potrebno da se ljudima vrati nada, vjera da zaista postoje ljudi koji su ovoj situaciji napravili uspjeh, ne samo za sebe nego i za one koji rade za njih', kaže psiholog Boris Blažinić.

Za vjeru u bolje sutra potrebne su dobre vijesti. 'Da li mi imamo budućnost? Ja vjerujem da imamo, i da prepoznajemo one organizacije koje idu u dobrom smjeru. Ako te male sustave vežemo zajedno, sigurna sam da možemo ići u jednom pozitivnom smjeru', uvjerena je Gordana Kovačić. Mnogo lakše bilo bi, smatraju, kada bi Hrvatska imala brend i viziju, kojoj bi se posvetili i građani i tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene