Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U drugoj polovici godine

Nikad kraja udarima: Struja poskupljuje 13 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je priznala kako će poskupljenje struje biti udar na najsiromašnije.

Struja će u drugoj polovici godine, kako neslužbeno doznajemo, poskupjeti za 13 posto. Energetska regulatorna agencija odobrila je HEP-ovim ograncima Proizvodnji i Opskrbi povišenje cijene koju su tražili. No, viši računi građanima će vjerojatnije početi stizati u drugoj polovici godine, kako je najavila premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

>> Službeno potvrđeno: Poskupljuje struja!

Premijerka je priznala kako će poskupljenje struje biti udar na najsiromašnije, ali je najavila kako će ih na neki način probati zaštiti. 'To je previše, pa vidite da ljudi i sada ne mogu preživljavati. Teško još tko radi, ali ovi radnici koji dobivaju otkaze, to je strašno', rekla je jedna žena.

Ako ste do sada dobivali račun za struju od 250 kuna od srpnja ćete plaćati 283 kune. HEP je od energetskog regulatora dobio zeleno svjetlo za povećanje cijene. Službeno šute o tome koliko će povećanje iznositi. No, neslužbeno saznajemo kako se najvjerojatnije radi o 12 posto poskupljenja za proizvodnju. Za distribuciju i prijenos je odbijeno povećanje od 23 i 19 posto dok se za opskrbu još ne zna visina odobrenog povećanja. Potvrde li se ove brojke i službeno, proizlazi da bi HEP mogao dići cijenu za 13 posto jer je proizvodna cijena zapravo najbitnija za formiranje cijene kućanstvima.

Iz HEP-a kažu da još nisu dobili mišljenje agencije o traženom poskupljenu pa nemaju što komentirati, unatoč tome što je to mišljenje već objavljeno na stranicama energetske agencije. Premijerka ipak obećava socijalnu osjetljivost za najsiromašnije. Koliko će točno povećanje biti, uskoro bi se trebalo znati. Vlada novu cijenu u konačnici mora potvrditi. U svakom slučaju kako je rekla premijerka, Hrvatska se ovog ljeta neminovno mora pripremiti na strujni udar!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene