O vrućoj političkoj jeseni koja je, čini se pred nama, sa stručnjakom za odnose s javnošću Jerkom Trogrlićem razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Galerija


Svi najavljuju tešku jesen. Vladajući sigurno imaju mnogo briga, ali popularnost nije jedan od njih. Prema istraživanjima ni afera Rimac, ni sve veći broj oboljelih ni gospodarski pad HDZ-u ne ruše rejting, dapače, rastu.

Vezani članci Vice Mihanović HDZ-ov kandidat za Split najavio gradnju četiri dječja vrtića i 150 stanova, a planira i osnivanje dugoočekivanog azila za životinje Imoćanin zabranio ulaz SDP-ovcima - 5 Ne jenjavaju reakcije na Imoćanina koji je na vrata zalijepio zabranu ulaska SDP-ovcima. Bauk mu poručuje: "Za dobrim monkeyjem prašina se diže"

Stručnjak za odnose s javnošću Jerko Trogrlić kaže kako su pred nama neizvjesni trenuci, ali ne po smislu rejtinga. HDZ-ov je stabilan, a to su osigurali s 22 milijarde iz EU te stabilizacijom odnosa sa Srbijom.

HDZ-u je uoči izbora koronakriza čak i pomogla, pitanje je može li se u narednim mjesecima usljed rasta oboljelih, kritika na račun stožera, ali i činjenice da država neće moći cijelo vrijeme pomagati kao u prvim mjesecima taj trend preokrenuti. "Ako je stožer puhao u jedra Vladi, danas je Vlada ta koja pomaže vjerodostojnosti stožera. Uloge su se zamijenile. Ne postoji konkurencija na političkom tržištu, njegova uloga i rejting su nedodirljivi", smatra Trogrlić

Što se tiče SDP-a, čiji je rejting u slobodnom padu, a pred njima su unutarstranački izbori, stručnjak kaže kako im rejting može pasti još nekoliko posto jer imaju jedan dio biračkog tijela bez obzira na to u kakvom su stanju.

Pet kandidata za predsjednika stranke mogli bi pridonijeti tom padu jer "imamo pet kandidata koji ne izgledaju kao da će šutjeti. Sigurno će svašta izlaziti van", kaže Trogrlić i dodaje kako bi to moglo pridonijeti padu rejtinga, no s druge strane te SDP je "praktički na dnu i ne može više potonuti". Trogrlić ne misli da bi se SDP-ovci mogli podići prije lokalnih izbora.

Domovinski pokret također je mnogo izgubio i to u samo dva mjeseca. PR stručnjak kaže da su uz SDP doživjeli najveći pad i smatra da se ne snalaze najbolje. "Sami su si postavili da će biti luzeri ako ne uđu u Vladu. Pod svaku cijenu vape za lokalnim izborima da pokušaju podignuti rejting", rekao je.

Iznenađenje izbora bila je platforma Možemo koja se i dalje dobro drži. "Njihov je rejting na nacionalnoj razini iznanedio sve. Jako dobro se drže, imaju nove članove. Imaju zavidan broj mandata i rejting, ne očekujem da će padati, sigurno će i porasti nakon izbora u Zagrebu", kaže Trogrlić te zaključuje da u platformi Možemo moraju biti zadovoljni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr