Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi bi mogli bankrotirati

Stručnjaci: Ulazimo nespremni u digitalizaciju tv signala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći hrvatski medijski stručnjaci raspravljali su o digitalizaciji tv signala. Većina ih smatra da Hrvatska nije spremna za prelazak iz analognog u digitalno emitiranje.

Upozorili su da Hrvatska nema dovoljno digitalnih prijemnika za sva kućanstva. Neki od čelnika vodećih nacionalnih televizija smatraju da se od samog početka strategije o digitalizaciji, nije promijenilo ništa, a realizacija je predviđena najkasnije do 1. siječnja iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Vijeća za elektroničke medije Nepravedan poredak kanala šteti Novoj TV Slika nije dostupna Prvi nakon samo pet godina VIDEO: Rođendan Dnevnika Nove TV: 'Uspjeh govori sam za sebe'

'Ono što očekujemo je da Vlada i regulator prije svega donese zakon o HRT-u, koji će u principu regulirati tržite koje je do sada deregulirano', ističe Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV. 'Ako ćemo se voziti samo idejom, da mora biti digitalna televizija, da moraju biti digitalni kanali, bez da vodimo brigu o ukupnom medijskom tržištu u Hrvatskoj, bojim se da će mnogi unutar medijske industrije bankrotirati', upozorio je Marjan Jurleka, savjetnik u Styriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene