Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krilo Jasenice

Stručnjaci se ne mogu nadiviti luci drvenih jedrenjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gosti i stručnjaci iz cijeloga svijeta ne mogu se nadiviti još jednoj atrakciji i to iz mjesta Krilo Jesenice pokraj Splita! Mjesto je to - luka drvenih jedrenjaka.

Posljednjih godina, drveni jedrenjaci, ploveći hoteli, pravi su hit, posebice među mladim Australcima koji hrle u Hrvatsku upravo na tjedan tulumarenja duž obale i otoka. U malom mjestu Krilo Jesenice kod Splita lokalne obitelji imaju čak 107 turističkih jedrenjaka, plovećih hotela. Poljski turisti oduševljeni su prizorom.

Pola brodova već je na pučini s prvim gostima. Ostali će za tjedan dva preko cijelog Jadrana, kabine su spremne. Posla je napretek. Bukirani su do duboko u jesen. Cijelu zimu ovdje se gradi, meštri po jarbolima i u brodu. Jedva stignu ručati.

Većina brodova je na kredit. Neki tvrde da država ne pomaže. 'Ni za jedan moj brod nije bilo potpore ', rekao je Zvonimir Naranča, vlasnik broda.

Drugi opet zahvaljuju županiji na subvenciji kamata i ministarstvu na novcu. Obitelj Rakuljić u brod ulaže milijun eura, a dio su dobili. 'Dobili smo 400 tisuća kuna', rekla je Blaženka Rakuljić. Zauzvrat 107 brodova zapošljava oko 500 ljudi. Plaćaju takse, poreze i zapošljavaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene