Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Promjena vremena posebno je bitna za najmlađe koji ovoga tjedna ne idu u školu, ali neće moći, čini se, dane provoditi ni samo na otvorenom.


Istražili smo kako kvalitetno provesti vrijeme s djecom kada se ne može van. Kako ih zabaviti, ali i pridonijeti zajedništvu za koje, dok idu u školu, nerijetko nema vremena.

Vezani članci Lokalni pljusak Našli se točno na granici lokalnog pljuska i snimili nevjerojatan prizor Dinaridi: Vožnja kroz prirodne ljepote - 1 Motociklisti u utrci na Dinari otkrivali prirodu, ali i probleme: „Dva su uvijek ista – požari i minska polja…“

Bojenje jaja i ostale radosti Uskrsa već su iza nas, a školski praznici traju još tjedan dana. Kada vremenski uvjeti nisu na vašoj strani, postoji mnogo načina na koje možete zabaviti svoje najmanje.

'Jako je lijepo provoditi vrijeme u različitim društvenim igrama, ono što često zaboravimo koliko su one korisne u tome da djeca postanu strpljiva, da se razvija njihova upornost, da se uopće uče surađivati s drugima', tvrdi Sanja Jusufbegović,  prof. psihologije.

Izrađivanje likova od papira

Kada nije na igralištu Mej izrađuje likove od papira. Njezina mama prepoznala je važnost zajedničke igre s kćeri. 'Ona traži moju prisutnost u svakoj njenoj igri doma', tvrdi majka Mirela.

Ukoliko tražite zabavu izvan kuće zavirite u obližnje kazalište, možda u nekom baš poput ovog pronađete bogat dječji program. Od sutra do nedjelje djeci se nudi zabava u brojnim zagrebačkim kazalištima. Održava se naj, naj, naj festival.

'Festival koji je koncipiran tako da se održava za vrijeme proljetnih praznika, tako da ona djeca koja su ostala u Zagrebu, dolaze u sva kazališta gdje se odvija naj naj naj festival na najbolje predstave, i što je najvažnije to im je dar- besplatno', pojašnjava Marija Sekelezm, ravnateljica Žar Ptica.

Bilo sunce ili kiša, psihologinja naglašava kako je od iznimne važnosti pokloniti djeci vrijeme samo za njih. Na kraju nije toliko ni važno kojom ćete se aktivnosti baviti, sve dok to radite zajedno.