Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iduća godina bit će gospodarski iznimno zahtjevna i izazovna, ocjena je vodećih analitičara koji su sudjelovali na financijskom doručku jedne banke.


Prema ocjeni vodećih analitičara, iduća će godina biti gospodarski iznimno zahtjevna i izazovna. Ipak, kad je riječ o konkretnim gospodarskim pokazateljima poput BDP-a, stručnjaci nemaju ista mišljenja. Tako neki prognoziraju daljnji pad BDP-a iako nešto polaganiji, dok drugi očekuju da će BDP u 2014. imati blagi rast.

EK preporučuje da Hrvatska 2016. svede deficit ispod tri posto

Vezani članci Šaka u ustima Ljudi mogu sve što požele, a oni su si poželjeli ugurati šaku u usta Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zdravko Marić o rastu BDP-a: ''Fokus trebamo staviti na uvoznu ovisnost kako bi ona bila što manja''

'Kada govorimo o kretanju zaposlenosti, tu nažalost moramo reći da će na domaćem tržištu rada i dalje dominirati negativni trendovi i da očekujemo daljnji pad zaposlenosti, dok će se razina nezaposlenosti stabilizirati otprilike oko 20 posto', kazao je glavni ekonomist Splitske banke Zdeslav Šantić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook