Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reforme i dalje potrebne

Stručnjaci o ekonomskim kretanjima Hrvatske u 2018. godini kažu - bit će isto kao i lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
2018. godina bit će poput 2017., kada su u pitanju ekonomska kretanja - zaključak je koji se mogao čuti u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

U suradnji s privrednim vijesnikom provedeno je istraživanje na 430 domaćih tvrtki. Kao problemi i dalje se ističu neučinkovita administracija i pravosuđe te visoki porezni doprinosi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Hrvatska je i dalje na začelju zemalja EU. Stopa nezaposlenosti mladih i dalje je visoka, a demografski trendovi su loši. Za ekonomskog analitičara 2017. izabran je Damir Novotny.

"Ova Vlada, kao ni prethodne vlade, ne čini dovoljno u reformi javnog sektora što bi otvorilo sturkutrne prostorne za dugoročno smanjenje opterećenja faktora i kaptiala", smatra ekonomski analitičar Velimir Šonje.

"Slijedi nam dakle suočavanje s nužnim strukturnim reformama, te pitanjem demografije također, iseljavanje koje je također izraženo u Hrvatskoj. Zato nam je potrebna jasna vizija strategije vlastitog razvoja kako bismo u potpunosti povratili optimizam koji je ova dugoročna i dugogorišnja kriza uistinu poljuljala", ističe Luka Barilović, predsjednik HGK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene