Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Strože kazne za (pre)brzu vožnju gliserom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlih je godina zabilježeno nekoliko pomorskih nesreća koje su uzrokovali neoprezni nautičari glisirajući prebrzo prema obali. Ove godine nije zabilježena još nijedna. Najvjerojatnije zahvaljujući strogim kaznama i cjelodnevnoj prisutnosti policije i kapetanije na moru.

Ovakva vožnja je opasna. Brzina od 40 i više kilometara na sat preblizu obale - trenutak nepažnje - i plivač može zadobiti propelerom teške ozlijede koje su često smrtonosne. 

Pročitajte i ovo Sve više turista nam dolazi u kampove - 5 Sigurnost prije svega Nekim granama turizma korona ne odmaže pa se ponegdje bilježe rezervacije bolje nego 2019. Slika nije dostupna pecamo u španjolskim vodama Nautičari zbog korone iz španjolskog raja bježe u Hrvatsku: "Šteta je brutalna, potpuno smo paralizirani"

Srđan Žuškin već dvije godine svako ljeto provodi vozeći se brzim gliserom s društvom.

'Naišao sam na ekstremne nautičare, takozvane novopečene 'i onda oni ne poštuju pravila, a isto tako imao sam ekstremne slučajeve da se kupači udalje predaleko od obale', kaže Žuškin.

Ludovanje jet skijem ili gliserom preblizu plaže je preriskantno. U trenutku se može naletjeti na plivača kojemu samo glava viri iz mora. 

Stoga su provjere na moru sve češće, a kazne sve više...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene