Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugovi stigli na naplatu

Štrok prodaje vlasništvo zbog dugova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Štrok posjeduje najviše luksuznih hotela u Dubrovniku, čak četiri, u čiju je obnovu uloženo više desetaka milijuna eura.

Sada su, navodno, dugovi prema bankama, veći od 120 milijuna eura, stigli na naplatu, zbog čega se poznati hotelijer odlučio na prodaju. Iako o poslovnim planovima predstavnici Štrokove grupacije ne žele detaljno govoriti, u telefonskom razgovoru su potvrdili kako već duže vrijeme pregovaraju sa svjetski poznatom kompanijom, s kojom bi sklopili partnerski odnos.

U proteklih deset godina, Goran Štrok je u Dubrovniku uložio jako puno. Hoteli Kompas, Exscelsior, Dubrovnik Pallace i Belleveu, od kojih je posljednja dva gotovo trebalo ponovno izgraditi. Ipak, turistički stručnjaci tvrde, 'svi Štrokovi hoteli poslovali su jako dobro'.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

'Visoka cijena trebala je omogućiti normnalan rad svih hotela'

'On je unio jedan novi duh, novo vrijeme u ovaj grad i tu mu se mora priznati da je učinio uspjeh. I sve to pratila je i cijena', rekao je turistilčki stručnjak Neven Jerković. A ta cijena kretala se između 200 i 300 eura za noć. Visoka cijena, tvrde stručnjaci, trebala je omogućiti normalan rad svih hotela. Ako je Štrok odlučio prodati svoje hotele, na kupce, čini se, ne bi trebalo dugo čekati.

'Ovisi tko će biti novi vlasnik, ako dolazi iz struke vjerojatno će mjenjati neke stvari u tom hotelu. Tako da mislim da je važniji Dubrovnik i lokacija hotela, to je ono što zapravo vrijedi', rekla je bivša ministrica turizma Pave Župan Rusković. A kao mogući kupci spominje se grupacija Lukšić, vlasnik dva dubrovačka hotela i novo otvorene žičare. Predstavnici čilenaske grupacije potvrdili su svoj interes.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene