Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stalno investirati

Štrok: Filozofija izvrsnosti pokazala se kao pravi put za Dubrovnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana je Goran Štrok, vlasnik luksuznih jadranskih hotela, ugostio Morgana Freemana, a uskoro bi Dubrovnik trebao posjetiti i Bernie Ecclestone.

Imena slavnih pridonose  promociji naše zemlje, nom pitanje je čini li Hrvatska dovoljno da poznata imena privuče na svoju obalu, kako ne bi otišla negdje drugdje. Po Štroku, dolasci slavnih su rezultat petogodišnjeg rada na tom pitanju putem Dubrovnik Film Meetinga kojeg su organizatori Sarajevo Film Festival i Jadranski luksuzni hoteli. Freeman je samo zadnja u nizu osoba kao što su Kevin Spacey, John Malkovich i Nick Nolte.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Prema Štroku, ništa bolje se Dubrovniku i hrvatskom turizmu nije moglo dogoditi nego da imaju takve goste koji su u svijetu prepoznati kao ljudi od velikog značenja, zbog čega se i Dubrovnik pojavio na tisućama portala u posljednjih pet godina. 'To je dugoročni rad, investiranje u budućnost hrvatskog turizma koja se s tim Meetingom pokazala kao velik događaj za Dubrovnik i Hrvatsku', kaže Štrok te na pitanje kakva je popunjenost luksuznih hotela, tj. osjećaju li i oni najbogatiji recesiju, odgovara da su kapaciteti popunjeni. 'Početak je bio vrlo težak zbog erupcije vulkana, no sada smo puni, Dubrovnik je pun. Ostvarujemo prosječnu cijenu sobe u hotelima od 300 eura, u Excelsioru to je više od 600, vila Agava, u kojoj su odsjedali ti naši poznati gosti, prodaje se po 5 tisuća eura. Dakle, ta filozofija izvrsnosti, visokog ranga turizma, pokazala se kao ispravan put za Dubrovnik, jer s našim primjerom, marketingom i ulaganjem, Dubrovnik se kao grad puni, danas je pun i lijepo ga je vidjeti punog', kaže Štrok.

Na pitanje što misli o gradnji golf igrališta na Srđu, protiv koje se bune neke lokalne udruge, Štrok kaže kako podržava taj projekt jer Dubrovniku, kako kaže, apsolutno i bez sumnje treba još mnogo sadržaja, a projekt na Srđu smatra jednim od njih. 'Menadžiranje destinacije iziskuje još mnogo truda i rada, vizije, da bi Dubrovnik bio stalno pun. Ovo što se sada događa ne smije biti poruka u stilu da je sve u redu i da će tako biti stalno. U turizam se mora stalno investirati i u Dubrovnik, bez obzira što je dragulj i naša Venecija, upravo zato što je takav, treba svake godine investirati', pojašnjava Štrok i naglašava da je izvrsnost ono što se od nas u svijetu očekuje.

Na pitanje je li bojazan Dubrovčana da će betonizacija uzeti maha, zbog čega strahuju da za njih neće biti mjesta na plažama, opravdana, Štrok je rekao da Dubrovnik, za razliku od drugih gradova, nema prirodnih plaža, ali da to ne znači da je bojazan opravdana. 'U suradnji s gradom i državom, kojima plaćamo porez, od tih naših financijskih priljeva omogučiti će da Dubrovčani imaju svoje plaže koje će moći posjećivati, i to podržavamo. Ono što se sada u Dubrovniku događa je put ka tome da se ostvare sredstva da bi građani mogli dobiti svoje plaže i uživati u svom moru', poručio je Štrok.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene