Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda postala pravomoćna

Stričaku kazna umanjena za osam mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zadru potvrdio je odluku Općinskog suda po kojoj je Miljenko Stričak osuđen zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj su poginule četiri osobhe, no uvažio je žalbu optuženog te kaznu umanjio za osam mjeseci.

Iako je Općinski sud nepravomoćno osudio Stričaka na osam i pol godina zatvora, drugostupanjski je sud djelomično prihvatio žalbu Miljenka Strička te je na sjednici 2. studenog ove godine preinačio kaznu i izrekao pravomoćnu presudu u trajanju od sedam godina i 10 mjeseci zatvora, piše Večernji list. Potvrđena je odluka Općinskog suda u Zadru u zabrani upravljanja motornim vozilima C i E kategorije u trajanju od pet godina, računajući od pravomoćnosti odluke s tim da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo suđenje za nesreću u tunelu Ledenik Slika nije dostupna Tegljač u tunelu Ledenik vozio gotovo 100 km/h

>> Obitelji zgrožene kaznom, Stričak hladnokrvno saslušao izricanje presude

Podsjetimo, 29. srpnja 2006. godine u tunelu Ledenik uzrokovao je stravičnu prometnu nesreću. Vozeći tegljač brzinom 90 kilometara na sat te ignirirajući niz prometnih znakova, bez kočenja zabio se u vozilo ispred sebe. U njemu su na mjestupoginuli 45-godišnja Jadranka Matešić-Marković i njezin 11-godišnji sin Mihael, te 49-godišnja Zdenka Kuhta i njezina 15-godišnja kći Ines koje su se vraćale kući s ljetovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene