Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u mesnici

Roditelji vjeruju da Stjepan Fiolić zataškava istinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Špehar, mladi mesar oporavlja se od teških opeklina nastalih u nesretnom padu u bazen s kipućom vodom u jednom od pogona mesnica Fiolić koje pripadaju saborskom zastupniku HDZ- a Stjepanu Fiolić. Mladić kojega je posjetila naša ekipa vrlo sporo se oporavlja, a njegova obitelj smatra da gazda Fiolić tragični slučaj pokušava zataškati.

Niti jedan dan nakon što je upao u kipući bazen mesnice Fiolić 19-godišnjem Marku Špeharu nije prošao bez podrške roditelja. Još uvijek pod visokom temperaturom i još je kritično. Iako je Marko jučer prvi put uspio reći nekoliko riječi roditeljima, danas liječnici nisu dopustili ulazak u njegovu sobu. Roditelji upozoravaju na niz nepravilnosti rada mesnice. Pa je tako tijekom jučerašnjeg razgovora Marko ocu rekao kako je tog kobnog dana radilo tri puta manje radnika nego što je bilo potrebno.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Ilustracija Strašna tragedija Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze"

>> Očajni roditelji ne vjeruju objašnjenju nesreće

'Dijete mi je jučer reklo da ih je radilo samo šest, njih treba biti od 16 do 18', kaže Markov otac. Iako nisu htjeli pred kamere, radnici ističu loše uvjete rada u tvornici. Navodno je većina radnika na minimalcu, a ostatak novca dobivaju na crno. Na isti način plaću je primao i Marko. 'Na račun je dobivao 2.880, ima odrezak koliko je dobivao na banku, a na ruke je dobivao 2.000 kuna', ispričao je otac. Iako roditelji za pokušaj zataškavanja optužuju vlasnika mesnice Stjepana Fiolića on za sada ne izlazi u javnost sa svojom verzijom istine. Danas smo ga zvali nekoliko puta, javila se tajnica koja je rekla da je na službenom putu.

Otišli smo do pogona gdje je Marko stradao. Zaštitari su nas tjerali, a potom pokazali koliko su kulturni. Ništa bolje nije prošao ni Markov otac kada se susreo s Fiolićem. 'Došao mi je s tjelohraniteljima, počeli su me naguravati', kaže otac. I Markova majka želi da se istina otkrije, ali prije svega da njezin sin što prije dođe kući. 'Bit će najsretniji dan na svijetu u mom životu kad se meni moje dijete vrati kući', rekla je Vera, Markova majka. Marko nažalost neće ubrzo kući, zbog pada u vodu temperatureiznad 70 stupnjava opečeno mu je 75 posto tijela.

Mislite li vi da vlasnik mesnice zataškava istinu?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene