Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europarlamentarci iskreno su odgovorili kako ih se, na višesatnom ispitivanju, dojmio prvi hrvatski povjerenik u kolegiju Europske komisije Neven Mimica.


Budući hrvatski povjerenik odgovorio je na ukupno 60 pitanja i "dokazao da ima pregled nad cijelim dosjeom i kristalno jasno dao na znanje da će se u svom mandatu fokusirati na ranjive skupine potrošača", rekao je Jorgo Chatzimarkakis, Nijemac iz parlamentarne frakcije koja okuplja europske liberalne stranke, ALDE.

Vezani članci Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV Što građani misle o Milanovićevoj komunikaciji, odnosu s premijerom i namjeravaju li mu opet dati glas? Slika nije dostupna Tko će dobiti posao iz snova u EU?

Njemački demokršćanin Andreas Schwab zatražio je da Mimica dodatno precizira svoje stavove oko toga da li zaštita potrošača ima europski ili nacionalni primat, te da li će pokrenuti postupak protiv članica koje krše europske zakone iz te domene, prenosi Euroreport.

>> Mimica pod 'paljbom' EU zastupnika: 90 pitanja za kandidata za europskog povjerenika

„Iako Mimica nije odgovorio na ovo pitanje, ostavio je dojam tolerantnog, ozbiljnog čovjeka, otvorenog za razgovor, i rekao je da će zastupati svoje stavove pred drugim povjerenicima“, dodao je Schwab.

„Bitno je napomenuti da je rekao da su potrošači građani, i da razumije socijalnu dimenziju ovog pitanja“, rekla je Euroreportu Bernardette Vergnaud, potpredsjednica Odbora za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, pred kojim je odgovarao Neven Mimica.

Španjolski socijalist V. L. Garces Ramon rekao je da smatra da je N. Mimica vrlo jasno iznio svoje ciljeve i očekuje da će imati vrlo dobru podršku na plenarnoj sjednici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju