Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stranka Za Grad, Vladi zamjera što nije predložila kvalitetan zakon o zviždačima.


Stranka Za Grad smatra kako odgovornost za gubitak posla zviždačice Jasmine Jovev i nedovoljnu zaštitu zviždača u jednakoj mjeri snose hrvatska Vlada, kojoj zamjeraju da nije predložila kvalitetan zakon o zviždačima, te Europska komisija (EK) koja je odbila inicijativu Europskog parlamenta da stvori legislativu o zaštiti zviždača na razini EU.

Vezani članci Skuplji plin: Ilustracija - 6 Cijena plina u idućoj godini mogla bi drastično porasti, ali državni tajnik uvjerava - velikog poskupljenja neće biti Ukrajinska vojska - 1 Objavljen tekst odluke o obuci Ukrajinaca: Učit ćemo ih taktici, zapovijedanju, bojevom gađanju...

"Tragičan gubitak posla zviždačice Jasmine Jovev šalje negativnu poruku onima koje Hrvatska najviše treba - hrabrim ljudima spremnim na raskrinkavanje korupcije", navodi u današnjem priopćenju stranka Za Grad. Ističe kako podaci govore da su zviždači ključni za otkrivanje koruptivnih radnji te da je za suzbijanje korupcije daleko efikasnije štititi zviždače nego povećavati policijske ovlasti.

Jasmina Jovev BEZ POSLA ostaje 14. veljače!

Supredsjednik stranke Marko Gregović tvrdi da se stranka zalaže za što veće sudjelovanje građana u političkim procesima, pri čemu im je zaštita zviždača jedno od ključnih pitanja. "Naime, istraživanja pokazuju da korupcija negativno utječe na stupanj sudjelovanja građana u politici - što znači da nam, kako bismo smanjili apatiju građana, zviždače valja nagrađivati, a ne kažnjavati”, istaknuo je.

Gregović ističe da Jasmina Jovev nažalost nije izolirani slučaj osobe koja je zbog poštivanja zakonske obaveze ukazivanja na nezakonite i štetne radnje ostala bez posla, jer i Vesna Balenović, koja je na sličan način javno progovorila o korupciji u Ini teškoj sto milijuna kuna, još uvijek nije vraćena na posao.

"Po svemu sudeći, čini nam se da bi u Hrvatskoj i najpoznatiji svjetski zviždač Edward Snowden vjerojatno bio uhićen", zaključuje je Gregović (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju