Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše posjeta Nijemaca

Strani turisti spasili prošlogodišnju turističku sezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući stranim turistima ugostitelji, hotelijeri i ostali djelatnici u turizmu prošle su godine zadovoljno trljali rukama. Da se pitalo domaće turiste, tako ne bi bilo.

Prošle je godine se u Hrvatskoj odmaralo 5 657 731 stranih i 1 001 352 domaćih turista, podatak je Državnog zavoda za statistiku.

Pročitajte i ovo Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće" Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Naša zemlja je prošle godine bila najzanimljivija turistima iz Njemačke koji su nas posjetili u najvećem broju. U čarima Lijepe naše prošle je godine uživalo njih 1 525 133. Odmah iz Nijemaca slijede Talijani, njih 1 018 375.

>> Turizam se jedini oporavlja, i kolovoz je u plusu

Susjedi Slovenci na trećem su mjestu po broja dolaska stranaca u našu zemlju. Prošle nas je godine posjetilo tako 1 016 572 Slovenaca. Tradicionalni hrvatski gosti su i Česi, koji su s brojem od 605 732 dolaska na četvrtom mjestu po posjetama stranih turista. Iza njih su Poljaci, oni su se s brojem od 454 445 dolaska popeli na peto mjesto po dolasku stranih turista.

Najviše turista koje svoje godišnje odmore odluče provesti u RH, opredijeli se za boravak u hotelu. To je prošle godine učinilo njih 4 132 323. Kampovi su idealan odabir za zaljubljenike u prirodu, a takvih je kod nas lani bilo 2 040 955. Za privatni smještaj odlučilo se 2 684 387 turista, a za apartmane njih 2 680 684.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene