Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska policija dobila pomoć

Strani turisti oduševljeni 'poznatim' policajcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija zajedno s kolegama iz regije brine o turistima. Austrijanci, Slovaci i Nijemci uz naše plavce brinu o vašoj sigurnosti na plaži. Možda je bolje da i noću počnu zajedno djelovati.

Denisa je Slovačku zamijenila Hrvatskom. Ne odmara se, već radi. Za sada, nije imala važnijih intervencija. ‘Jedna prometna nesreća, izgubili se dokumenti, osobna iskaznica i putovnica, ali ništa ružnoga’, ispričala je slovačka policajka Denisa Bukušova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Prosvjed u Slovačkoj zbog vladine politike prema Rusiji Jačanje veza s Rusijom Slovaci izašli na ulice, bijesni na premijera: "Akcije Vlade prelaze sve granice!"

Denisa je drugu godinu u Hrvatskoj, za razliku od svog kolege Martina Kandrača. ‘Ja sam ovdje prvi put i lijepo mi je ovdje i volim hrvatsku policiju’, rekao je Martin. Slovački gosti vesele se kada vide svoje policajce.

‘Oduševljeni su, u većini slučajeva oduševljeni su kad imaju kome pristupiti, kad čuju svoj jezik naravno u stranoj državi’, kaže policajac Igor Jovanović.

Nijemci na Lošinju kao da su jedva dočekali vidjeti svoje policajce.  ‘Dugo godina dolazimo na Lošinj. Kad smo vidjeli danas naše policajce, nismo mogli vjerovati da su tu’, rekao je jedan njemački turist. ‘Nadam se da će biti malo posla i da ćemo hrvatskim kolegama pomoći i kad je njemački jezik u pitanju’, dodala je njemačka policajka Lea leutar.

A i lošinjskim policajcima sada će biti lakše u komunikaciji s turistima. ‘Očekujem dobre utiske za sebe a i naravno što se tiče policijskog rada’, nada se njemački policajac Samir Ramović. Hrvatski, slovački, njemački odzvanjat će plažama: Oni su tamo dok se vi kupate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene