Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nti pod koju cijenu'

Stožer: Štitimo Vukovar od kaosa, nećemo odstupiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara ističe u večerašnjem izvješću kako 'štiti Vukovar od kaosa, čita namjere onih koji kaos žele i učinit će sve da osigura pobjedu razuma', te da 'neće odstupiti ni pod koju cijenu'.

'Stožer je iznjedrio i javnosti ponudio razumno i zakonski osnovano rješenje protuzakonskog, amoralnog i brutalnog djelovanja vlastodržaca u problemu dvojezičnosti/dvopismenosti - projektom 'Vukovar-mjesto posebnog pijeteta'', stoji u izvješću .

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprava u Vladi Bauk: Vlada se 2009. hvalila uvođenjem dvojezičnosti u Vukovaru Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV Karamarko: Oko ćirilice ćemo se svađati, ali jučer smo trebali biti jedinstveni

>> Josipović o Vukovaru: Nedostajao je razgovor koji bi uključio zainteresirane

Ističe se kako je Stožer 'pronašao i način zajedničkog rada svih koji žele bolju i pravedniju Hrvatsku, a riječ je o 'Platformi za bolju Hrvatsku' o kojoj će se, u narednom razdoblju više slušati i čitati'.

Navodi se kako će se u vezi 'Platforme za bolju Hrvatsku' organizirati i javna rasprava u koju će se moći uključiti svi koji žele razmišljati na način 'problem definirati-ponuditi rješenje'. Dodaje se kako će rješenje koje će dobiti opću podršku branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja, postati trajni cilj oko kojega će ove skupine, ujedinjenim naporom, nastaviti djelovati.

Stožer napominje kako je simbolično na dan sahrane 'hrvatskoga vizionara Zvonka Bušića još jednom koncipirao i urudžbirao Vladi i Saboru zahtjev za dijalog i zadnje upozorenje da izazivanjem kaosa, i kršenjem članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina mogu izazvati samo još veći kaos'.

Ističe se kako Stožer 'neće dopustiti kaotični scenarij na ulicama Vukovara, koji kao simbol zaslužuje i dobit će pijetet', te da 'ako kaosa (ne dao Bog) bude moralo biti, bit će ga na ulicama drugih gradova. Nikako Vukovara'.

Stožer za obranu Vukovara napominje kako će ovih dana početi djelovati koordinacijski tim branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja. Tim je osnova prošloga petka i u njemu su 44 branitelja, stradalnika, seljaka (hranitelja) te pripadnika Katoličke crkve (molitelja), a trebao bi, navodi se, koordinirati rad i aktivnosti Stožera na razini cijele Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene