Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijestili i USKOK

Stotinjak radnika RVR-a prosvjedovalo zbog neisplate plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici tvrtke Redarstvo, vatrogastvo, rasadnik prosvjedovali su i tražili isplatu zaostalih plaća.

Stotinjak radnika tvrtke Redarstvo, vatrogastvo, rasadnik prosvjedovalo je u Zagrebu tražeći isplatu zaostalih plaća i očuvanje radnih mjesta. Nekad tvrtka kći Hrvatskih željeznica, danas je privatizirano i neovisno društvo. Privatizirana je po principu radničkog dioničarstva.

>> Radnice Revije u stečaju 12 godina: Ogorčene smo i gladne!

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Naime, radnike se poticalo da dignu kredite, a sada ih nemaju čime vraćati. I sami dodaju - tvrtka je poslužila samo kao 'praonica novca'. 'Djeca gladna, žena ne radi, ja ne radim, 350 duša ne radi. Tri mjeseca ne primamo plaću, prekovremenih imam skoro 200, a nitko ništa ne plaća', rekao je Ivica Mikulić, radnik RVR-a.

O malverzacijama u tvrtki obavijestili su i USKOK te traže smjenu Uprave.'Mi ćemo poduzeti mjere kao što je pokretanje kaznenog postupka zbog neisplate plaća, upoznat ćemo Uskok s tim, imamo novih elemenata za to', rekao je Ivan Forgač, predsjednik sindikata HŽ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene