Obavijesti Pretražite Navigacija
17 inspekcija pod istim krovom

Još mu se ne zna trošak: Provjerili smo koje promjene donosi ponovno osnivanje Državnog inspektorata

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Državna inspekcija, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Državna inspekcija, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Inspekcije koje će biti pod Državnim inspektoratom (Foto: Dnevnik.hr) Galerija
Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić postao je glavni državni inspektor. Navedenu instituciju raspustila je vlada Zorana Milanovića, a sada će Državni inspektorat objediniti 17 inspekcija u osam ministarstava. Provjerili smo što će donijeti novi Zakon o državnom inspektoratu.

Niz različitih inspektorata svakodnevno kontrolira tržnice, poljoprivredna zemljišta, restorane, kemikalije s kojima radimo, gradilišta i slično.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što je ovo? Ovo je užas: Žena kupila piletinu na tržnici, a kad ju je razrezala, doživjela je šok Inspekcija kod Guccija, ilustracija - 4 Jako tajanstveni Porezna policija i agenti pokucali na vrata Guccija: Češlja se tvornica torbica i kožne galanterije

Sve što su kontrolirali do sada kontrolirat će i dalje, ali će 17 različitih inspekcija iz osam ministarstava sada biti ujedinjeno pod jedan krov. Osim središnjeg državnog ureda, to znači i otvaranje područnih ureda te njihovih ispostava.

Državna inspekcija, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Inspekcije koje će biti pod Državnim inspektoratom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Novom zakonu posebno se vesele iznajmljivači jer im je nepoštena konkurencija, koja je iznajmljivala na crno, uzimala goste. Lov na njih sada će postati posao turističke umjesto carinske inspekcije.

Razlika će biti i u kažnjavanju. Naime, ako dođe do propusta, inspekcija prekršitelja ne mora odmah kazniti. Ako nije riječ o teškom propustu ponovljenom unutar godine dana, ispekcija mu može omogućiti da propust ispravi.

Zakon na snagu stupa 1. travnja, a još se ne zna koliko će stajati provedba.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene