Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće kampanja

Što sve treba znati o izborima za Europski parlament...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno izborno povjerenstvo večeras će objaviti koje su kandidacijske liste za izbore za Europski parlament pravo-valjane, a onda u ponoć počinje najduža izborna kampanja. Trajat će čak 47 dana. Službena kampanja počinje za nekoliko sati, ali stranke su već krenule u osvajanje birača.

Dan prije početka kampanje političke stranke iskoristile su za slanje poruka. HNS tvrdi stranci ne šteti odlazak dijela članstva sklonog Radimiru Čačiću. 'Neki će sigurno otpasti i otpadaju i bolje ranije nego kasnije, to nigdje nije ni značajno ni dramatično ni uključuje ljude koji su vidljiviji u stranci', rekla je danas predsjednica HNS-a Vesna Pusić. Pusić je uvjerena da HNS ovoga puta na listi Kukuriku koalicije može dobiti barem jednog zastupnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uoči izbora Jeste li pročitali stranačke programe? Evo što ste odgovorili u Dnevniku Nove TV Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

A na listi laburista jedan bivši HNS-ovac, pritom jasno deklarirani protivnik Europske unije i želi je mijenjati iznutra. 'Jer ova Europa nema socijalne pravde ne brine o radnicima proizvodi nezaposlene, ova Europa služi bankama i korporacijama, ja ne želim takvu Europu', kaže kandidat laburista za Europski parlament, Antun Kapraljević.

VIDEO Tko se sve bori za 11 fotelja u EU parlamentu?

Laburisti su uvjereni kako na europskim izborima mogu osvojiti i dva zastupnika.

Na europskog zastupnika cilja i Savez za hrvatsku. Taktiku polaže u kampanju punu kritika vlasti, ali i ostatka oporbe. 'Ne priznaju grijehe pravdaju ljude bez obzira jel riječ o plagijatu ili pljački oni su za njih drugovi i brane svoje drugove krađa i plagijat su kriminal i to treba osuditi', kaže predsjednik Hrvatske Zore Milan Kujundžić.

Temu o kriminalu, sukobu interesa i mogućem kaznenom progonu političara nametnuli su i predstavnici liste nacionalnog foruma. Znaju kako se osigurati od afera poput slučaja Sabo ili Merzel. 'Ukoliko se ustanovi da postoji bilo kakav takav čin to znači podnošenje ostavke na političku funkciju, a to ne znači da su kazneno ili krivično odgovorni', smatra Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma.

Akciji skupljanja glasova različite opcije pristupaju s različitim metodama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene