Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neki imali pune ruke posla

Što su radile službe u novogodišnjoj noći i kako je prošao doček u Zagrebu? "Tu baš nije bilo držanja distance..."

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci - 1 Vatrogasci - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci - 2 Vatrogasci - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vozila Hitne pomoći - 1 Vozila Hitne pomoći - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vozila Hitne pomoći - 2 Galerija 1/5 >>
Dok je većina građana noćas feštala, dežurne službe brinule su se za njihovu sigurnost. Cijelu proteklu noć, izuzev policije, imale su puno posla. A najviše zagrebački vatrogasci. Netom po završetku organiziranog dočeka na glavnom zagrebačkom trgu - zapalio se neboder.

Dok su jedni slavili, drugi su u Novu godinu ušli uobičajeno radno.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Tomislav Tomašević POSLJEDNJE PRIPREME Tomašević otkrio program za novogodišnju noć u metropoli: ''Trg će biti ograđen dvostrukom ogradom''

Pune ruke posla imali su zagrebački vatrogasci. Ukupno 17 intervencija, uglavnom požara kontejnera i automobila uzrokovanih vatrometom. Najozbiljnija na glavnom zagrebačkom trgu. Od vatrometa se zapalila lepenka na krovu nebodera.

"Primili smo zaista stotine i stotine dojava jer se požar vidio iz čitavog grada. Izgledao je puno opasnije nego što zaista jest, laički rečeno, pozicija na krovu je najbolja za početak požara jer se nema kamo širiti, puno opasnije bi bilo da je unutar zgrade", rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP Grada Zagreba.

Telefoni cijele noći nisu prestajali zvoniti ni u hitnoj pomoći.

"Ima dosta respiratornih bolesnika zbog magle vani, bilo je nekih anksioznih napada, abdominalnih te nekoliko COVID-a", kazala je Dorja Sabljak iz Hitne pomoći Grada Zagreba.

No novogodišnja je noć ipak specifična. Davor se u svojih 28 godina staža svega naslušao.

"Za knjigu napisati. Imate poziva da vam čovjek kaže vi ne bi vjerovali, zauzmu liniju, a zovu zbog takvih gluposti", kaže Davor koji radi u Hitnoj pomoći.

Gužva je bila i u Operativno-komunakcijskom centru zagrebačke policije. Iz jedne se prostorije koordiniralo osiguranje metropole u novogodišnjoj noći. Stotine policajaca na terenu, srećom, nisu imali puno posla.

"Nikakvih intervencija vezanih za doček nema, sve prolazi u redu, nema nijedan incident", rekao je Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke.

U ograđeni prostor na trgu moglo se samo uz COVID potvrdu ili brzi test. Pet osoba bilo je COVID pozitivno na ovoj lokaciji.

"A eto naša najdraža grupa nastupa pa smo došli u zadnji čas. Inače nisam cijepljena, al hoću", rekla je Nika.

Sve dežurne službe obišao je i zagrebački gradonačelnik. Novogodišnji obilazak po običaju pokojnog Bandića započeo je u prihvatilištu za beskućnike. Prokomentirao je i najavu otkaza za 500-injak zaposlenika Holdinga. Kakva ih sudbina čeka u Novoj godini, vrlo je izvjesno.

"To nije ništa od danas do sutra, niti će ići preko koljena", kazao je Tomislav Tomašević.

Bilo kakvo restrukturiranje mora ići uz jasno definirane kriterije.

U Sinju se feštalo bez ograničenja. Gradonačelniku Bulju vrlo vjerojatno slijedi prijava za kršenje epidemioloških mjera.

"Ovo je područje pet hektara, to je epidemiološka mjera, žao mi je što nisu došli moji kritičari i oni koji će me kažnjavati", rekao je Miro Bulj.

Velika kazna čeka nesuđenog splitskog gradonačelnika Marija Popovića iz HSP-a.S više od dva promila u ulici punoj ljudi, svojim je autom udario dva parkirana automobila i kontejner. A novi rođendan od jučer može slaviti 30-godišnjak s Banovine. Autom je sletio s ceste, potpuno ga smrskao i prošao neozlijeđen.

Doček u Zagrebu

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića tradicionalno se za doček Nove godine okupio najveći broj ljudi. Reporter Ivan Čorkalo javio se u Dnevnik Nove TV s izvještajem.

Čorkalo kaže kako je u gradu nakon najluđe noći u godini ozračje pravo blagdansko. "Inače je pravilo da je grad prazan nakon nove, ali trg je danas pun", izvjestio je Čorkalo i dodao da je jako toplo pa su ljudi to valjda odlučili iskoristiti za šetnju.

Slavilo se pod epidemiološkim mjerama, a za divno čudo, građani su pokazali veliku dozu odgovornosti, rekao je Čorkalo i dodao kako se na samom Trgu bana Jelačića okupilo više tisuća ljudi, a atmosferu je podizao Psihomodo pop.

Oni koji su bili u ograđenom prostoru morali imati COVID potvrde i tu zaista nije bilo problema. Oni bez potvrda mogli su napraviti brzi test u blizini, javio je reporter.

Što se pak tiče ugostiteljskih objekata, i oni su vodili računa o maksimalno mogućem broju gostiju, a uglavnom su slavili na otvorenim terasama.

"Tu baš nije bilo držanja distance. Nadajmo se da to neće imati učinka u porastu broja zaraženih", rekao je Čorkalo i zaključio kako policija nije napisala ni jednu kaznu zbog prekoračenja radnog vremena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene