Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija

Što kažete na mjere zapošljavanja mladih?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrabac u ruci ili golub na grani - upravo takve reakcije izazvao je prijedlog ministra Mrsića da mladi nezaposleni bez iskustva godinu dana rade za 1600 kuna. Zakon to već omogućava, a ovakva se mjera širi i na privatni sektor.

Buduća primalja Mateja, bliži se kraju stažiranja u bolnici sveti Duh. S godinu dana iskustva lakše će do stalnog posla. 'Jako sam zadovoljna i s tih 1.600 kuna i mislim da je najbitnije da čovjek što više nauči nego ti novci koji su i ovako i onako prolazni', kaže stažistica primalja Mateja Crnković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapošljavanje Prve reakcije na Vladine mjere: "Ovo je tek predizborni trik" Slika nije dostupna Od mjere do karijere Ovo je DEVET novih mjera za zapošljavanje u Hrvatskoj

'Imaju priliku svoje vještine i znanje koje su stekli u obrazovanju potvrditi i steći nove. Pri tome se pripremaju za otvoreno tržište rada i imaju plaćeni mirovinski staž', kaže Kristina Alerić, zamjenica ravnateljice HZZ-a.

Ministar kaže da mlade neće moći zaposliti poslodavci s crne liste. 'Poslodavci koji budu koristili ovu mjeru biti će pod posebnim nadzorom. Neće moći poslodavci koji su davali uvjetovane otkaze, koji ne isplaćuju plaće i koji ne plaćaju doprinose', kaže ministar rada mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Poslodavci nisu protiv no za stalno zaposlenje, kažu, potreban je gospodarski rast. 'Dobra namjera i dobra prigoda za te mlade da uđu na tržište rada, da se pokažu i da ih poslodavci vide', kaže zamjenik direktora HUP-a Bernard Jakelić.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene