Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magazin Provjereno, četvrtak u 22:40

Što jedu pametni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrana koju biramo određuje koliko će dobre biti naše intelektualne sposobnosti. Mi smo doznali koja hrana poboljšava pamćenje, koncentraciju i sposobnost učenja, ali i zašto!

Ako mislite da je samo dovoljno napuniti želudac, varate se. Naš mozak ima svoje favorite kad su u pitanju slasni zalogaji jer mu oni određuju koliko dobro će on funkcionirati. Naravno, nije razlog okus, već sastav te hrane. Magazin Provjereno istražio je koje namirnice trebaju uvijek kraj sebe imati studenti u vrijeme ispitnih rokova, kako bi mogli više naučiti u manje vremena. Ali nisu samo studenti ti koji moraju paziti što jedu. Zašto se bez određenih namirnica naš mozak 'opušta' pa se ne možemo koncentrirati, ali i kako obični orasi pomažu boljem razmišljanju, doznajte u magazinu Provjereno sutra u 22:40.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene