Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasni uplata na račun

Što je s novcem za bolnicu od meča Ivanišević - McEnroe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što do danas dubrovačka bolnica nije dobila niti lipe, postavilo se pitanje što je s novcem i hoće li uopće donirani novac završiti na računu bolnice.

Projekt ’Let’s DU it!’ koji se održao od 2. do 9. srpnja, u sklopu kojeg je u Dubrovniku održan Libertas film festival i na kojem e odigran ji humanitarni teniski dvoboj svjetskih legendi Gorana Ivaniševića i Johna McEnroa. Sav prihod od prodaje ulaznica i za filmove i za humanitarni meč bio je  namijenjen obnovi dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku, uz donacije sponzora, a nakon pokrivanja svih troškova organizacije.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

>> Goran Ivanišević: Jahtu sam vratio jer je bila nekvalitetna!

No, nakon što do danas dubrovačka bolnica nije dobila niti lipe, postavilo se pitanje što je s novcem i hoće li uopće donirani novac završiti na računu bolnice. Nakon što su se pojavila šuškanja o malverzacijama s novcem organizatori teniskog spektakla u Dubrovniku u priopćenju upućenom posredstvom agencije 'Predikat' pojasnili su situaciju.

'Troškovi organizacije bili su minimalni, budući da su se i Goran i John odrekli svojih honorara, a i tvrtke Alfa plan i Concept 90, pa je sve bilo moguće organizirati za nešto više od milijun kuna. Realni trošak organizacije ovakvog spektakla u centru starog grada iznosio bi blizu 5 milijuna kuna, pa smo jako zahvalni i Goranu i Johnu na njihovom prilogu, kao i sponzorima koji su donirali rad svojih tvrtki. Minimalna zarada od prodanih karata je 320.000 kn pa će se sigurno izvršiti radovi barem u toj vrijednosti, a naravno još očekujemo i donacije koje nisu pristigle, vrlo vjerojatno zbog godišnjih odmora, a i prošlo je svega 6 tjedana od samog projekta pa im opraštamo za sada ' – izjavila je Mia Pećina, su-organizatorica projekta.

'Ovo je stvarno bio fantastičan projekt i jako sam zahvalan cijelom timu na odličnoj organizaciji i entuzijazmu, a pogotovo Panču što mu je to uopće palo napamet! Trenutno još uvijek očekujemo uplate od sponzora, uključujući i Ministarstvo turizma te Hrvatsku turističku zajednicu. Kroz sljedećih 10 dana, u dogovoru s bolnicom, odabrat će se i građevinska tvrtka koja će odmah krenuti s radovima', rekao je Goran Ivanišević, kako stoji u priopćenju.

Početak radova morao je pričekati mali pad temperatura kako bi se djeci na odjelu mogla i dalje pružiti adekvatna njega i kako bi se radovi napravili što bezbolnije za sve pacijente. 'Radovi će se odvijati u fazama, prostorija po prostorija, kako bi se najmanje ometao rad, a uključivat će obnovu aluminijske stijene vanjskih otvora, spuštenih stropova te obnovu kupaonica, naravno ovisno o finalnom iznosu donacije. Vrlo smo zahvalni organizatorima i Goranu i Johnu na ovom projektu i nadamo se da će radovi biti gotovi do kraja listopada',  izjavio je ravnatelj bolnice g. Branko Bazdan.
I organizatori se nadaju da će radovi biti gotovi na vrijeme, i najkasnije do kraja godine objavit će potpunu bilancu troškova organizacije, donacija i troškova izvršenih radova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene