Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMS prepiska

Što je Curić tipkao Vargi? "Sve izbriši.. i brojeve i poruke, apsolutno sve što imaš"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podigao optužnicu protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića. U medije je procurila i njihova SMS prepiska u kojoj Curić od Varge traži da izbriše "apsolutno sve".

Nakon što je USKOK podigao optužnicu protiv Franje Varge i Blaža Curića, postalo je jasno da se Curića više ne tereti samo da je Vargi dojavio da ga se nadzire. Njega se, naime, tereti i za odavanje brojeva telefona dužnosnika, koji su kasnije korišteni za krivotvorenje korespodencije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESLUŽBENE INFORMACIJE Milijan Brkić, Jozo Brkić, Blaž Curić i Franjo Varga neće biti optuženi za nadziranje četiri ženske osobe? Slika nije dostupna Sud u Osijeku Odgođeno pripremno ročište za aferu SMS, pozlilo odvjetniku Franje Varge

Odvjetnik Krešimir Vilajtović, koji zastupa Curića u ovom slučaju, rekao je za Dnevnik Nove TV da prema njegovim spoznajama to - nije točno. 

U međuvremenu je procurila i prepiska koju su istražitelji presreli i nakon koje su morali pokrenuti munjevitu akciju jer su shvatili da su otkriveni.

Blaž Curić je tražio od Franje Varge da izbriše "apsolutno sve" što ima, a kako je to učinio s novog, Vargi nepoznatog broja, bilo je tu i malog nećkanja. 

USKOK, naime, tereti Curića da je 20. rujna u 20:25 dojavio Vargi da je pod tajnim policijskim mjerama i tražio da uništi sve kompromitirajuće podatke, piše Jutarnji list

Curić: “Sve izbriši, apsolutno sve... izbriši i brojeve i poruke i apsolutno sve što imaš, apsolutno sve.”

Varga: “A tko je to?”

Curić: “Skužit ćeš, samo odgovaraj s da ili ne.... nema potpitanja...”

Curić mu je rekao da je "onaj njegov broj" ugašen i da se do daljnjega neće čuti.

Odmah nakon što je veza prekinuta Varga je Curića pokušao dobiti na njegov stari broj telefona, no Curić mu se nije javljao. 

Nešto kasnije, a prije nego što je Varga uhićen, komunicirao je s Curićem putem aplikacije Messenger. Te su podatke istražitelji našli u njihovim mobitelima. 

Varga: “Šta je bilo?”

Curić: “Šta nisi razumio (…) sve briši i makni apsolutno sve s aparata, ama baš sve.”

Varga: “Zašto?”

Curić: “Stvarno te ne razumijem.”

Varga: “Maknuo sam sve.”

Curić: “Ako nije dovoljno, onda ne znam što još da ti kažem, samo očisti apsolutno sve … jesi maknuo sve, sve sa čega si radio.”

Varga na to odgovara da je sve maknuo.

Iste večeri je Varga svojoj supruzi napisao kako ga je “Blaž uplašio” i rekao mu da sve odmah obriše.

Ubrzo je uslijedila hitna policijska akcija uhićenja pa Varga ipak nije uspio učiniti ono što je Curić od njega tražio. Nekoliko dana kasnije sam je Varga istražiteljima spomenuo Blaža Curića. Njega suIstražitelji detektirali i zbog toga što je u vrijeme pozivanja Varge sa sobom nosio svoj privatni mobitel, a videonadzor trgovačkog centra Supernova u Dubravi otkrio je i kako je nabavljena SIM kartica s brojem s kojega je upućen poziv Vargi, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene