Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li posljedica?

Nekoliko je faktora koji će utjecati na kaznu za 23-godišnjeg vozača Mercedesa: "Mogao bi proći i s uvjetnom kaznom"

Aktualno Galerija Strašna nesreća u Buzinu, ilustracija - 3 Strašna nesreća u Buzinu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Strašna nesreća u Buzinu, ilustracija - 1 Strašna nesreća u Buzinu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Strašna nesreća u Buzinu, ilustracija - 2 Strašna nesreća u Buzinu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
U nabrijanom automobilu, 23-godišnji mladić doslovno je pokosio sudionike neprijavljenog skupa na parkiralištu jednog trgovačkog centra. Tri su osobe teško ozlijeđene, od kojih je jedna u životnoj opasnosti.

U posljednjim sekundama prije stravične nesreće – izlazak iz rotora, manevar i gubitak kontrole nad vozilom.

Skupocjenim automobilom s 500 konjskih snaga udario je skupinu pješaka. Zaustavio ga je udarac u druge automobile.

"Navodno je neku djecu vozio, svaki petak vozi djecu", rekao je očevidac i komentirao vozi li vozač kojeg poznaje i inače brzo. "Nekad samo malo, ali ovo ga je baš zanijelo."

Pročitajte i ovo Svjedoci nesreće, ilustracija DNEVNIK NOVE TV S OČEVICIMA Vozač koji je pregazio pješake nije bio sam u automobilu: "Navodno je neku djecu vozio"

Parkiralište trgovačkog centra tako je oko 22 sata postalo mjesto policijskog očevida.

Takozvani susreti automobila i nisu neka tajna. Vlasnici godinama mijenjaju lokacije, pokazuju svoja vozila i razmjenjuju iskustva. Tako je bilo i sinoć. Stotine znatiželjnika, među kojima roditelji, djeca, maloljetnici. Do jednog, kobnog trenutka.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić otkrila je što se sada događa s vozačem.

"Vozač je i dalje smješten u jedinici za zadržavanje na zagrebačkim Oranicama. Kako doznajemo, oko ponoći trebao bi biti prepraćen policijskom nadzorniku, a nakon toga ispitan i pred nadležnim općinskim državnim odvjetnikom. Tada će se donijeti odluka i o istraživanju, odnosno određivanju istražnog zatvora", izvijestila je Kopčić.

Pročitajte i ovo Teška nesreća u Buzinu, ilustracija - 2 Nesreća u Buzinu Mladić u čiji se automobil zabio vozač Mercedesa: "Da nije bilo mene, koliko bi ljudi usmrtio?"

"I dalje se vide tragovi kočenja iako je policija ranije tijekom dana prala cestu, a i zaplijenila njegov osobni automobil koji će sada biti jedan od ključnih dokaza", dodala je.

Kriminalističko istraživanje još uvijek traje s obzirom na velik broj očevidaca koji treba biti ispitan. 

"Sinoć nakon tragične nesreće mladić je sjeo u svoj automobil, tamo je bio neko vrijeme. Izašao je van iz automobila, bio je prilično uznemiren kako navode svjedoci. Držao se za glavu, a potom je odmah po dolasku policije prepraćen u policijska kola", doznala je Kopčić.

Treba razgovarati i omogućoj kazni, istaknula je. Sve ovisi o njegovom dosjeu, ali i okolnostima nesreće. 

"Ovisi naravno i o smrtnim posljedicama. Bude li ih tada mu prijeti kazna i do sedam godina zatvora. U suprotnom mogao bi proći s uvjetnom kaznom."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene