Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 1. ožujka

Što ako vas usred noći zaboli zub? Ništa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vas usred noći zaboli zub, nema vam pomoći. Od 1. ožujka HZZO zbog štednje ukida noćna dežurstva zubara u domovima zdravlja. Hitni slučajevi poput krvarenja, velikih otoka i trauma moći će u bolnicu, a svi ostali morat će čekati jutro kako bi liječili svoju zubobolju.

Iza Katice Živanović neprospavana je noć. Njezina noćna mora - zubobolja. 'Ona se po noći tako pojačava i bude strašno, kao da vam netko vadi oko. Vi u tom trenutku ne znate kako da si pomognete', kazala je.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima"

Jedina prava pomoć je zubar. Noćna dežurstva u osječkom Domu zdravlja itekako su posjećena. 'Nekada zna biti da preko noći dođe i do 15-ak pacijenata, a nekad možda dvoje ili troje. Uvijek bude jedan optimum od 7ili 8 ljudi', kazao je stomatolog Boris Vakanjac.

Hrvatski 12-godišnjak u prosjeku ima čak 7 nezdravih zuba!

Od 1. ožujka neće više biti noćnih dežurstava. HZZO će financirati samo dežurstva subotom od 15 do 20 sati te nedjeljom od 8 do 20 sati. 'Uvijek se štedi na nečemu, ali koga jednom u životu nije zabolio zub tako jako da ne zna što će, a ne vjerujem da nije, to sigurno nikad ne bi ukinuo', zaključila je Katica.

Razlog ukidanja je štednja. Čak 740.000 kuna na godinu stajalo je noćno dežurstvo u jednom Domu zdravlja, a imali su ga Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. 'Mi bi ipak pokušali ostaviti to noćno dežurstvo u nekom smanjenom obimu. Zahvaljujem i gradu Osijeku koji nam je osigurao 150.000 kuna u proračunu za tu namjenu i Županija Osječko-baranjska nam, također, stalno pomaže', kazao je Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja u Osijeku.

Lijek protiv noćne zubobolje u rukama je lokalne uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene