Kao građanin, želim znati zašto postoji toliko interpretacija gradonačelnikove smrti, rekao je Stjepan Perko, koji je u četvrtak podnio kaznenu prijavu DORH-u kako bi se utvrdile sve činjenice vezane uz smrt Milana Bandića.

Galerija


''Ovo je pitanje bezrezervne časti. U trenutku smrti nitko nema pravo muljati i zato je zadatak utvrditi uzroke smrti. Hitna se ne može pozivati na GDPR. Postoji niz osoba koje treba ispitati. Mi kao društvo u cjelini spremni smo, unatoč tomu što se svi sjećamo tog dana i prvotnih verzija, pričati o restoranu, pa o privatnom druženju, pa se i uljepšava s izmišljenim filekima'', istaknuo je Stjepan Perko

Vezani članci Slijetanje kosovskog autobusa na autocesti A3 DORH ispitao vozača autobusa smrti u kojem je poginulo 10 osoba: Zatražen istražni zatvor Andrej Plenković Domovinski pokret: ''Plenković se na opasan način miješa u rad DORH-a''

Kazao je kako kao javnost ne trebamo gubiti vrijeme na bazične nelogičnosti, već DORH treba ispitati sve okolnosti. ''Ja sam imao doticaja s gradonačelnikom, ali u smrti želim da se Bandiću da čast. Umrijeti na ljubavnici. U čemu je problem? Zašto trebamo lagati o tome?'' upitao je Perko.

U DORH-u su zaprimili prijavu, proslijedit će ju dalje. ''Ovdje se radi o osobi koja je preminula, zato je bitno da hitna javi gdje je Bandić bio. Ja ovo činim građanski. Ne očekujem ništa. Imate Kazneni zakon koji nalaže - ako hitna pomoć ne dođe, već zovete ravnatelje, radite moralni problem. Ne ulazim u to je li netko intoksiniran nekim tvarima, ja se nadam da ćemo se svi sjećati kako je umro naš gradonačelnik'', rekao je Perko.

Što se nepoznatog počinitelja tiče, Perko je kazao kako ne želi insinuirati ničiju krivnju. ''Ostavljam DORH-u da utvrdi tko je nepoznati počinitelj. Ne bismo trebali biti slijepi. Ovaj put mislim da institucije trebaju raditi svoj posao, mislim da bi i njemu to značilo. 'Umro sam u ljubavi', pa što?'' kazao je Perko aludirajući na Bandića.

Na kraju je zaključio kako je hitna ''jedna birokratska institucija koja ne zna što bi sa sobom i da se međusobno ne mogu dogovoriti. Jao si ga nama ako se hitna ne može usuglasiti''.