Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Stječe se dojam da se Mesić malo priklanja drugoj opciji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks rekao je, upitan odugovlači li predsjednik Stjepan Mesić s imenovanjem mandatara u korist SDP-a, da se u dijelu političke i opće javnosti stječe dojam da se "taktički malo priklanja jednoj drugoj opciji", možda i HNS-u koji, ustvrdio je, s SDP-om skuplja mandate za vladu lijevog centra.

Predsjedniku Mesiću prijateljski sam rekao da se ne dovede u situaciju da ga drugi vide kao pristranog jer kao predsjednik mora biti apsolutno nepristran, napomenuo je Šeks.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raščišćavanje odnosa Đapić: Provedba lustracije jedan od glavnih ciljeva Domovinske koalicije Slika nije dostupna Stranka DESNO traži ponovno uvođenje polupredsjedničkog sustava i lustraciju

Komentirajući Mesićevu usporedbu poslijeizborne situacije u Hrvatskoj s onom u Srbiji, gdje su pobijeđivali radikali, ali nisu dobivali vlast, Šeks je rekao da je to "malo čudnovata komparacija" s hrvatskom situacijom. Povezivanje s radikalima i s HDZ-om nazvao je "vrijednosnom identifikacijom", za koju pretpostavlja da je nehotična.

Usporedbu drži i netočnom, jer, rekao je, jer nisu svaki put u Srbiji radikali imali relativnu pobjedu, nego neke druge političke snage, no slaže se da ne bi bilo dobro da radikali dobiju mandat za sastav vlade u Srbiji.

Šeks je ponovio da prioritet u pokušaju da se sastavi vlada treba dati lideru parlamentarne većine koja je dobila na izborima, odnosno relativnom pobjedniku, što se, ustvrdio je, implicira iz Ustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene