Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks rekao je, upitan odugovlači li predsjednik Stjepan Mesić s imenovanjem mandatara u korist SDP-a, da se u dijelu političke i opće javnosti stječe dojam da se "taktički malo priklanja jednoj drugoj opciji", možda i HNS-u koji, ustvrdio je, s SDP-om skuplja mandate za vladu lijevog centra.


Predsjedniku Mesiću prijateljski sam rekao da se ne dovede u situaciju da ga drugi vide kao pristranog jer kao predsjednik mora biti apsolutno nepristran, napomenuo je Šeks.

Vezani članci Slika nije dostupna Đapić: Provedba lustracije jedan od glavnih ciljeva Domovinske koalicije Slika nije dostupna Stranka DESNO traži ponovno uvođenje polupredsjedničkog sustava i lustraciju

Komentirajući Mesićevu usporedbu poslijeizborne situacije u Hrvatskoj s onom u Srbiji, gdje su pobijeđivali radikali, ali nisu dobivali vlast, Šeks je rekao da je to "malo čudnovata komparacija" s hrvatskom situacijom. Povezivanje s radikalima i s HDZ-om nazvao je "vrijednosnom identifikacijom", za koju pretpostavlja da je nehotična.

Usporedbu drži i netočnom, jer, rekao je, jer nisu svaki put u Srbiji radikali imali relativnu pobjedu, nego neke druge političke snage, no slaže se da ne bi bilo dobro da radikali dobiju mandat za sastav vlade u Srbiji.

Šeks je ponovio da prioritet u pokušaju da se sastavi vlada treba dati lideru parlamentarne većine koja je dobila na izborima, odnosno relativnom pobjedniku, što se, ustvrdio je, implicira iz Ustava.