Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CRVENO UPOZORENJE

STIŽE VELIKO POGORŠANJE VREMENA Zbog obilnih kiša prijetit će nam i bujične poplave!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujne kiše počet će na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a krajem dana oborine će jačati i u unutrašnjoj Hrvatskoj. Prognoza za sutra je još nepovoljnija.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako se danas na Jadranu i u područjima uz Jadran očekuje oblačno i kišovito vrijeme, dok će u ostatku unutrašnjosti biti stabilno sve do popodneva i večeri, kad se i ondje očekuje kiša. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša temperatura na kopnu će biti između 12 i 17 °C, a na Jadranu između 16 i 20.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zahlađenje Stiže velika promjena vremena! Upaljeni meteoalarmi - past će obilna kiša, moguć je i snijeg Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..."

Približavanje ciklone uzrokovat će i nepovoljan utjecaj na ljude pa se kod meteoropata očekuje razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe mučit će kronične bolesnike pa im se preporuča izbjegavanje većih napora.

Meteoalarm je pak za danas objavio narančasto upozorenje za nekoliko hrvatskih regija, posebice Istru i Hrvatsko primorje, gdje se očekuje obilna kiša, ponajprije na Kvarneru, a istaknuto je i da su moguće bujične poplave. Puhat će jako, povremeno i olujno jugo, s udarima do 65 km/h. Obilna kiša i poplave mogući su i u Gorskom kotaru, gdje će jugozapadnjak na udare puhati i do 115 km/h.

Obilnije se oborine danas očekuju i na području Karlovca, gdje će također biti vjetrovito, ali manje nego u Gorskom kotaru i primorju.

Prognoza za sutra još je nepovoljnija: za Istru, Hrvatsko primorje te Gorski kotar izdano je crveno upozorenje zbog kiše i mogućih bujičnih poplava. Vjetar će dalje jačati pa će u tim regijama na udare biti i jači od 100 km/h.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene