Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi za pravdom

Doveo 12-ero djece i 300 krava u prosvjed ispred općine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred općina Semeljci kod Đakova poljoprivrednik Stipo Markić u znak prosvjeda doveo je 300 grla krava pred općinu.

Markić je vlasnik farme sa 700 grla stoke i tvrdi da je bilo nepravilnosti oko privatizacije državne zemlje. Obitelj optužuje seoskoga načelnika Grgu Lončarevića da je protuzakonito pogodovao trojici poljoprivrednika da dobiju u zakup zemlju koju su oni do sada obrađivali. Kako su ostali bez zemlje, Markićevi su gladnu stoku doveli pred općinu da ondje pase travu. Ozbiljne optužbe načelnik općine je odbacio, tvrdeći da je radio u skladu sa zakonom.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Markićima obećana istraga Krave i dalje 'prosvjeduju', a mještanima ne smetaju

'Zemlju su mi svu preuzeli. Nemam ni jedan hektar zemlje da smijem na nju izaći. Sve su mi to uzeli', očajan je Stipo Markić dok njegov sin Zoran ističe kako je njihova obitelj postala socijalni problem, iako su trebali biti primjer drugima jer su sve izgradili vlastitim novcem i bez kredita.

Načelnik općine pak ima drugu priču. 'Ja svoj posao odgovorno radim. Nikada do sada, ni od jednog obiteljskog gospodarstva koje je dobilo zemlju na natječajima, nisam dobio ni jedno prase', kazao je Lončarević.

Markić je otac 12 djece i njih je zajedno sa suprugom i svojim blagom poveo na prosvjed.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene