Ispred općina Semeljci kod Đakova poljoprivrednik Stipo Markić u znak prosvjeda doveo je 300 grla krava pred općinu.


Markić je vlasnik farme sa 700 grla stoke i tvrdi da je bilo nepravilnosti oko privatizacije državne zemlje. Obitelj optužuje seoskoga načelnika Grgu Lončarevića da je protuzakonito pogodovao trojici poljoprivrednika da dobiju u zakup zemlju koju su oni do sada obrađivali. Kako su ostali bez zemlje, Markićevi su gladnu stoku doveli pred općinu da ondje pase travu. Ozbiljne optužbe načelnik općine je odbacio, tvrdeći da je radio u skladu sa zakonom.

Vezani članci Prosvjednici u sukobu s policijom VIDEO Pogledajte kako su prosvjednici raspravljali s policijom: "Koji članak sad kršimo?" Domagoj Mikić Ne zabrinjava ih novi soj virusa: Prosvjednici još uvijek ne odlaze s Markovog trga, uhićene dvije maloljetne osobe

'Zemlju su mi svu preuzeli. Nemam ni jedan hektar zemlje da smijem na nju izaći. Sve su mi to uzeli', očajan je Stipo Markić dok njegov sin Zoran ističe kako je njihova obitelj postala socijalni problem, iako su trebali biti primjer drugima jer su sve izgradili vlastitim novcem i bez kredita.

Načelnik općine pak ima drugu priču. 'Ja svoj posao odgovorno radim. Nikada do sada, ni od jednog obiteljskog gospodarstva koje je dobilo zemlju na natječajima, nisam dobio ni jedno prase', kazao je Lončarević.

Markić je otac 12 djece i njih je zajedno sa suprugom i svojim blagom poveo na prosvjed.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju