Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Stigli rezultati: Jadransko more je izvrsne kakvoće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put ove sezone nadležne službe ispitale su kvalitetu mora na hrvatskoj obali. I vijesti su odlične!

Na većini hrvatskih plaža more je izvrsne kakvoće, pokazala je kontrola. Tek na nekoliko njih, dobre i zadovoljavajuće kvalitete, a crnih točaka nema! Bugarski turisti u Opatiji oduševljeni su našim morem. 'Puno je čišće, prozirnije nego naše, bogatija je flora i fauna, čak sam vidio i morske zvijezde', rekao nam je Paul Zaharijev, turist iz Bugarske.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

Prvi ovogodišnji pregled zahvatio je više od 1100 točaka. Na osam je more zadovoljavajuće, a na šesnaest dobre kakvoće, dok je na ostalima izvrsno. 'Imamo jako dobre rezultate, to je negdje 0,6-0,7 posto, dakle niti jedan posto od plaža', ističe Nevia Kružić, načelnica Odjela za zaštitu mora. U laboratorijima se svakih petnaest dana more pomno kontrolira. U uzorcima se traže bakterije opasne po ljudsko zdravlje.

Na kostrenskim plažama, blizu industrije, našli su se i prvi domaći kupači. 'U redu je, donekle je u redu, a moglo bi biti i čišće za ovo doba godine', smatra Riječanka Dobrica Bjelčević. Modernizacija kanalizacijskih sustava, povoljni vjetrovi i morske struje utjecali su na izvrsnu kakvoću mora. Još kad bi tako ostalo u sezoni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene